Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naši nepoznati olimpijci

Marcela: Nekad sam skakala s molova, a sada na Igrama u Riju

Marcela Marić
Foto: Pixsell
1/10
12.08.2016.
u 20:07

– Kad sam bila mala, zapravo čim sam proplivala, počela sam skakati s molova. Tata me naučio skakati na glavu.

Hrvatska će na Igrama u Riju nastupiti sa 21 debitantom u pojedinačnim sportovima. Najviše debitanata dolazi iz atletike – Andrea Ivančević (100 i 100 m prepone), Sara Kolak (koplje), Matea Matošević, Marija Vrajić (obje maraton), Filip Mihaljević i Stipe Žunić (oba bacanje kugle).

Potom slijede strijelci – Valentina Gustin, Marija Marović i Tanja Perec i tenisači – Ana Konjuh, Borna Ćorić i Martin Draganja, s po tri predstavnika. Oba naša boksača također su debitanti – Filip Hrgović i Hrvoje Sep.

Prvi put na Igrama su još Amar Musić (dizanje utega), Ana Đerek (sportska gimnastika), Barbara Matić (džudo), Matea Samardžić (plivanje), Marcela Marić (skokovi u vodu), Filip Grgić (te-kvon-do). Većina debitanata već iza sebe ima vrhunske rezultate na europskim i svjetskim prvenstvima, a ovom ćemo prilikom predstaviti njih petero koji su u razdobljima između igara daleko od pažnje javnosti.

Marcela Marić trenira skokove u vodu i članica je kluba Zadar. Prvi trener bio joj je Marko Sutlović, a ostat će upisana kao prva hrvatska skakačica u vodu koja je izborila nastup na Igrama. U Riju nastupa u skokovima s daske visine tri metra.

– Kad sam bila mala, zapravo čim sam proplivala, počela sam skakati s molova. Tata me naučio skakati na glavu. Uvijek sam govorila da bih htjela trenirati skokove u vodu i onda je u drugom razredu osnovne škole moj dugogodišnji trener Marko Sutlović došao s lecima kojima se nas djecu pozivalo u KSV Zadar. I tako sam počela – rekla je Marcela, koja studira psihologiju u Miamiju.

U Ameriku je otišla jer je u Hrvatskoj teško uskladiti fakultet sa sportom.

– U Americi je nemjerljivo lakše, a pod svaku cijenu htjela sam nastaviti baviti se skokovima. Moj trener Randy Ableman jedan je od trenera američke reprezentacije. Ne samo što je i sâm olimpijac nego je kao stručnjak na OI doveo više od 15 skakača, uključujući i mene – istaknula je Marcela.

Barbara Matić dolazi iz Splita i bavi se džudom.

– Počela sam se baviti u prvom razredu osnovne škole, treneri Vladimir i Slavko Preradović došli su na jedan sat tjelesnog u školu i predstavili nam što je to džudo. Svidjelo mi se, bilo mi je blizu kuće, a kako sam ja bila mala debeljuca, mama je kazala da bi bilo dobro da nešto treniram. Mogla sam birati između baleta i džuda, a nisam se vidjela u kazališnom plesu – rekla je Barbara.

Iz Splita dolazi još jedan debitant, Amar Musić. Bavi se dizanjem utega, a u Rio je dospio na nesvakidašnji način. Naime, bio je prva pričuva, a nakon što je suspendiran ruski dizač Okulov, dobio je priliku života.

– Prije šest godina osvojio sam srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za dizače do 23 godine, no te uspjehe nisam uspio ponoviti i u seniorskoj konkurenciji. Presretan sam, velika je ovo radost za mene nakon toliko godina rada i treninga. Doslovno posljednji vlak za nastup na najvećoj sportskoj priredbi, nešto što ću sigurno pamtiti cijeli život – istaknuo je Musić.

Ima i Zagreb svoje debitante – Valentinu Gustin i Božidara Starčevića. Valentina ima tek 18 godina i trenira streljaštvo u Kustošiji. Trener joj je Tomislav Lazić. Božidar Starčević trenira hrvanje u Metalcu. Starčevićev najbolji rezultat u karijeri je osvajanje brončanog odličja na Europskom prvenstvu 2013. godine u Tbilisiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije