Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispala u četvrtfinalu

Lucija Zaninović na rubu suza: Ovo je bilo loše, jako sam razočarana

Lucija Zaninović
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
Autori: Ivan Halar, Hina
17.08.2016.
u 23:32

Splićanka je prvo svladala 18-godišnju Kazahstanku Ainur Jesbergenovu sa 18:7, a onda doživjela poraz od Yasmine Aziez - 4:3.

Lucija Zaninović (29) danas je počela nastupe hrvatskih predstavnika na te-kvon-do turniru na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. U osmini finala kategorije do 49 kilograma lakoćom je svladala 18-godišnju Kazahstanku Ainur Jesbergenovu sa 18:7, a onda je u neizvjesnoj četvrtfinalnoj borbi doživjela poraz od Francuskinje Yasmine Aziez - 4:3.

Splićanka je potom navijala za ulazak Francuskinje u finale kako bi dobila priliku da kroz doigravanje dođe do borbe za obranu bronce iz Londona. No, Aziez je u polufinalu izgubila od Kim Sohui iz Južne Koreje i to zlatnim bodom nakon što je rezultat u prve tri runde bio izjednačen - 0:0.

Neizvjesno protiv Azeiz

Prva runda Lucije i Azeiz bila je čisto taktiziranje. Bez udaraca i bez bodova - 0:0. U drugoj Lucija je dvaput vodila, no Azeiz je izjednačila na 2:2. Treću rundu Lucija je počela novim vodstvom nakon udarca šakom u trbuh (3:2). Francuskinja je potom prvo izjednačila udarcem nogom, a onda u posljednjim sekundama zadala udarac za pobjedu (4:3).

- Ovo je bilo jako loše, kad je najviše trebalo zakazala sam, kazala je Lucija nakon poraza od Francuskinje protiv koje je prethodno upisala čak osam pobjeda u isto toliko međusobnih borbi.

- Loše se osjećam. Francuskinju sam toliko puta pobijedila, a sada sam izgubila. I to u meču za polufinale. To je sport, ali jako sam razočarana. Ne znam što kazati - izjavila je Lucija na rubu suza i brzo odjurila s borilišta.

Foto: Reuters/Pixsell

Lakoćom protiv Kazahstanke

Neiskusna Kazahstanka u prethodnoj borbi nije imala mnogo izgleda protiv naše tekvondašice. Prva runda s Jesbergenovom protekla je u ispitivanju snaga te završila izjednačeno (6:6), a onda je Splićanka pokazala kvalitetu odlično napadajući 'prednjom nogom'. Kazahstanka je dobila crveni karton te su tri boda dodijeljena Luciji pa je drugu rundu završila vodstvom 12:6.

Preostalo joj je potvrditi pobjedu u posljednjoj rundi što je i učinila. Kazahstanka joj je olakšala jer ju je kod 14:6 udarila u lice te je kažnjena s tri boda.

Foto: Reuters/Pixsell

Hrvatska na OI u Rio de Janeiru ima još dvoje tekvondaša. U kategoriji do 55 kg nastupa Lucijna sestra Ana, a u kategoriji do 70 kg nastupit će Filip Grgić. Ana i Filip kreću u akciju 18. kolovoza.

>>Povijesni dan hrvatskog sporta - Perković zlatna, Stipanović srebrni, Hrgović, Fantela i Marenić osigurali medalje!

>>Ovo je najljepša priča Olimpijskih igara, naježit ćete se od oduševljenja: 'Ovo ću pamtiti cijeli život'

Komentara 11

Avatar bosanac1951
bosanac1951
17:51 17.08.2016.

Bravo Lucka....samo naprijed do medalje...Možeš ti to.

AO
admini_obrišite_si_mami
18:12 17.08.2016.

👍

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
18:32 17.08.2016.

Bravo Luce, Zlatna Lucija!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije