Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir u Cordobi

Hrvatska izgubila od Srbije u posljednjoj provjeri uoči Rija

Hrvatski košarkaši
Foto: fiba.com
1/8
02.08.2016.
u 01:20

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je od Srbije sa 77:86 u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Olimpijskih igra u Riju i osvojila treće mjesto na turniru u Cordobi. Prvo mjesto osvojila je Argentina ispred Srbije, a Francuska je četvrta

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Olimpijskih igra u Riju hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je od Srbije sa 77:86 na turniru igranom u Cordobi.

Najbolji u našoj reprezentaciji bili su Bojan Bogdanović s 18, Krunoslav Simon s 14 i Miro Bilan s 12 koševa. Među suparničkim igračima najučinkovitiji je bio Miroslav Raduljica sa 17 koševa.

Hrvatska reprezentacija utakmicu je počela s petorkom: Ukić, Bogdanović, Krušlin, Šarić i Bilan.

Petrovićevi izabranici hrabro su ušli u susret i čvrstom igrom u obrani prisiljavali suparnika na pogreške. Srbija je igrala bez Miloša Teodosića koji se ozlijedio u suretu protiv Argentine.

Naši su košarkaši u prvoj četvrtine vodili i s devet koševa prednosti (19:10) najviše zahvaljujući Bojanu Bogdanoviću koji je ubacio devet poena. Hrvatska je nakon prvih deset minuta vodila sa 19:16, a prednost je uspjela sačuvati i u drugoj četvrtini. Hrvati su na odmoru vodili sa 40:36.

Suparnik je u nastavku zaigrao čvršću obranu te je napravio seriju od 8:0. Srbi su imali pet koševa prednosti, ali Petrovićevi izabranici uzvraćaju sa 8:0 i opet dolaze u prednost. Ipak, u završnici četvrtine suparnički su košarkaši bili nešto precizniji (60:64).

U posljednjih deset minuta strijelci su bili dobro raspoloženi, a onda je Jović minutu i pol prije kraj pogodio tricu s gotovo pola terena. To je poljuljalo samopouzdanje našim reprezentativcima što je olakšalo posao suparniku da izbori pobjedu (77:86). U posljednjem susretu domaćini Argentinci bili su bolji od Francuza sa 86:79.

Prvo mjesto osvojila je Argentina ispred Srbije, Hrvatske i Francuske.

Komentara 38

KI
Kituyashi
19:48 02.08.2016.

Srbija trenutno najbolja u Kosarci, vaterpolu, tenisu i odbojci. Bravo Srbija. Volimo te.

JE
jevicmilutin
10:34 02.08.2016.

Bez obzira na sve što se desilo u prošlosti medju nama ja I dalje delim i uvek ću deliti ljude na dobre I loše,to je poruka svim ljudima koji leče komplekse na mržnji prema drugome.Što se tiče košarke moram napomenutii da Srbija ima kvalitetniji tim od Hrvatske ali da su Hrvati ozbiljni kandidati za visok plasman na olimpijskim igrama ukoliko nadju nosioca igre,sinoć je Hrvatska bila dosta bolja od Srbije ali je opet presudio kvalitet igrača,kao što je na primer fizička prednost Raduljice u odnosu na vaše centre.Ja kao Srbin vam želim sve najbolje na Olimpijadi i da se sastanemo u polufinalu pa da vidimo još jednom ko je bolji.Poz svim ljudima dobre volje i Bog vam svima pomogao,svi smo mi isti narod!

Avatar CrazyMustang
CrazyMustang
06:04 02.08.2016.

bitno da ste vi poturčeni propaliteti, brže bolje došli ovdje komentirat, to je najvažnije, ko što vam vaša vlada svaki dan šalje protesne note hrvatskoj u svezi unutrašnjih stvari hrvatske, da ste toliko posvećeni kvaliteti života srbije i srba, koliko ste ospjednuti hrvatima mislim da vam ne bi bilo pola srbije gladno, i pola srbije u kriminalu. ali to ste vi, oni koji misle da ćete se vi ikada promjenit, taj je bolesniji od vas. jedino što me čudi, je to kada čitam ove zajedljive komentare, kao da ste nas razvalili 20 razlike, pa imali smo vas u egalu veći dio tekme, veći dio tekme smo mi vodili, a vi ovdje likujete ko da ste ne znam što pokazali i odigrali, bolji ste za raduljicu i teodosića, kad vam njih dva odu bez brige bit ćete nam redovne mušterije, jer nemate ni u pola talentirane mulce kao mi. mislim da svijesni te činjenice, zato i dolazite ovdje likovat i sr.t. ali to je vaš problem, samo .erite, neće vam ni te trojke uvijek ulaziti, jednom kad bude bitno ćete fulat a to će biti dovoljno da i vi dobijete čuvene "komplekse" iako to nema veze s kompleksima već s sportskom srećom, jer pozicije iz kojih vi pogađate te trojke nemaju veze s umjećem već čistom slučajnosti, Jokić je pobrao izgubljeno loptu pucao da pukne i pogodio. dakle te vaše pričice kako vi nešto nas bušite trojkama su presmiješne, jer svaki put ste bili u prakitčki izgubljenoj situaciji i moralit ste šutat te trojke. govorim dakle i za onu đorđevićevu u ateni, i ovu sada. nikada niste pukli trojku a da ste je pucali kada je rezultat debelo na vašoj ili našoj strani, već uvijek puknete takvu trojku više iz očaja kad ne znate šta ćete, i onda pogodite i onda ide ono tipično poturčeno pre.seravanje nebeske nacije koja nam soli pamet o fašizmu i ustaštvu u hrvatskoj, dok ovdje stavlja četničke mitomanije i lupeta za zlatnu medalju o nekakvim hrvatskim kompleksima, dokaz vaših kompleksa kad već spominjete iste je to što pišete po hrvatksim portalima i forumima, a u isto vrijeme se zgražate kada pojedini hrvat dođe i napiše nešto na bilo koji srpski sajt ili forum. ali to ste vi, jedni kriteirji za druge druge za vas, zato ste svojim ponašanjem i doveli do raspada SFRJugoslavije, i baš mi je drago, i iskreno vam čestitam na tome jer bi ove naše partizančine i dans s vama u jugu pevali o brasttvu jedinstvu, ovako su ipak ostali bez tog "zadovoljstva".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije