Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregled dana

Glasnović osvojio zlato, pobjede Čilića, vaterpolista...

Josip Glasnović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
09.08.2016.
u 08:31

Jedini hrvatski stolnotenisač u Riju Andrej Gaćina nije se uspio plasirati u osminu finala neočekivano izgubivši u 3. kolu od Britanca Paula Drinkhalla s 2-4

Trećeg natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Josip Glasnović je osvojio zlato u trapu, Marin Čilić se plasirao u osminu finala teniskog turnira, hrvatski vaterpolisti su pobijedili Crnu Goru 8-7, dok su hrvatski jedriličari odlično započeli svoja natjecanja.

Hrvatski strijelac Josip Glasnović osigurao je prvu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojivši zlato u trapu. Glasnović je nakon dodatnog raspucavanja u finalu bio uspješniji od Talijana Giovannija Pelliela sa 17-16. Nakon 15 zadanih meta u finalu oba strijelca su imala po 13 pogodaka, pa se krenulo u dodatno raspucavanje gdje je više živaca imao Glasnović. Ovime je Glasnović "naslijedio" drugog hrvatskog reprezentativca Giovannija Cernogoraza, koji je prije četiri godine u Londonu bio zlatni u ovoj disciplini. Cernogoraz je tada do zlata stigao također u raspucavanju i to protiv još jednog Talijana, Massima Fabbrizija. Cernogoraz je u Riju završio kao deveti sa 116 pogodaka u kvalifikacijama. Za Pelliela je ovo treće olimpijsko srebro, nakon Atene 2004. i Pekinga 2008., dok je u Sydneyu 2000. bio brončani. Brončanu medalju osvojio je Britanac Edward Ling koji je bio bolji od Čeha Davida Kosteleckog sa 13-9. Cernogoraz je u Riju završio kao deveti sa 116 pogodaka.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je u 2. kolu svladao malo poznatog Moldavca Radua Albota 6-3, 6-4. Čilić će u osmini finala igrati protiv Francuza Gaela Monfilsa koji je bio bolji od Brazilca Rogerija Dutra Silve 6-2, 6-4. Čilić i Monfils su do sada igrali samo jednom međusobno, i to 2009. na Mastersu u Parizu, a Francuz je pobijedio 2-1 u setovima.

Iza hrvatskih jedriličara je odličan prvi dan na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru – Tonči Stipanović vodi u Laseru, Tina Mihelić 11. je u Laser Radialu, a Luka Mratović nalazi se na 14. mjestu na dasci RS:X. Sutra starta i Ivan Kljaković Gašpić u Finnu. Tonči Stipanović izvrsno je otvorio natjecanje. Ostvario je pobjedu u prvom plovu muškog samca Lasera, a potom je zauzeo peto mjesto u drugom. U ženskom samcu Laser Radialu Tina Mihelić također je jako dobro jedrila, međutim penal koji je dobila u prvom plovu zbog nedozvoljenog ubrzavanja broda niz vjetar stajao ju je puno mjesta, ciljem je prošla kao 19. Treće mjesto u drugom plovu dana bilo je melem na ranu.

 U derbiju 2. kola B skupine olimpijskog vaterpolskog turnira Hrvatska je pobijedila Crnu Goru 8-7 (2-2, 2-1, 1-2, 3-2). U neizvjesnoj utakmici pobjednički pogodak zabio je Luka Bukić osam sekundi prije kraja susreta. Sandro Sukno, Luka Lončar i Luka Bukić predvodili su hrvatsku vrstu s po dva gola, a među strijelce su se upisali i Damir Burić i Maro Joković. U crnogorskim redovima najefikasniji su bili Darko Brguljan i Mlađan Janović s po dva gola. Na ljestvici vode Hrvatska i Italija s po četiri boda, Crna Gora i Španjolska imaju po dva boda, dok su Francuska i SAD na začelju bez bodova. U susretima trećeg kola u 10. kolovoza sastaju se Hrvatska – Španjolska, Crna Gora – Italija te Francuska ˜– SAD.

Na dasci RS:X pomalo je iznenadio Luka Mratović. U tri plova imao je zaista izvrstan nastup, da nije bilo promjene smjera vjetra u zadnjem plovu dana, koja ga je sa šestog mjesta bacila na 15., mogao je nakon prvog dana biti plasiran čak među najboljih deset, što bi bilo zaista sjajno. No, i 14. mjesto koje drži nakon tri plova su više nego dobri, njegov zasad najbolji nastup na olimpijskim regatama, a ovo mu je treća zaredom. Danas je upisao 13., 11. i 15. mjesto

Jedini hrvatski stolnotenisač u Riju Andrej Gaćina nije se uspio plasirati u osminu finala, neočekivano izgubivši u 3. kolu od Britanca Paula Drinkhalla s 2-4 (11-8, 10-12, 9-11, 8-11, 11-5, 8-11). Gaćini je ovo bio prvi meč u Riju, jer je bio slobodan u prva dva kola. 

Hrvatski strijelac Petar Gorša zauzeo je sedmo mjesto u finalu discipline zračna puška 10 metara. Gorša je u kvalifikacijama ostvario treći rezultat, a dobro je krenuo i u finale. Nakon prva tri metka zauzimao je peto mjesto, nakon šest metaka je stigao i do četvrte pozicije, ali tada je upao u probleme i na koncu je bio sedmi. Za 28-godišnjeg Bjelovarca ovo je bio prvi nastup u finalu u trećem nastupu na Olimpijskim igrama, nakon što je u Pekingu 2008. bio 37., a na 2012. u Londonu osvojio 43. mjesto.  Zlato je osvojio Talijan Niccolo Campriani s 206.1 pogodaka u finalu ispred Ukrajinca Serhija Kuliša sa 204.6 i Rusa Vladimira Maslenikova sa 184.2. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije