Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO GLAVI STANOVNIKA

Hrvatska je sportska velesila! Po broju zlatnih medalja treća smo najuspješnija država Igara

Sinkovići
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
22.08.2016.
u 18:41

Bolji od Hrvatske samo su Bahami (jedno zlato na 388 tisuća stanovnika) i Jamajka (šest zlata na 2,7 milijuna ljudi), izračunao je ugledni New York Times.

Hrvatska je treća najuspješnija država Olimpijskih igara u Riju gleda li se broj osvojenih zlata po glavi stanovnika. Naši su sportaši osvojili pet zlata što na 4,2 milijuna stanovnika daje 844,800 tisuća ljudi po zlatnoj medalji.

Bolji od Hrvatske samo su Bahami (jedno zlato na 388 tisuća stanovnika) i Jamajka (šest zlata na 2,7 milijuna ljudi), izračunao je ugledni New York Times.

Odlično stojimo i po broju ukupnih medalja u Riju. S 10 medalja (pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane) na šestom smo mjestu, s 442,440 stanovnika po medalji. U toj kategoriji vodeća je Grenada, slijede Bahami i Jamajka...

Hrvatskoj su Igre u Brazilu bile najuspješnije u povijesti. Zlatne medalje osvojili su Sandra Perković (disk), Sara Kolak (koplje), Šime Fantela i Igor Marenić (klasa 470), Martin i Valent Sinković (dvojac na pariće) te Josip Glasnović (trap). Vaterpolisti, Tonči Stipanović (klasa laser) i Damir Martin (samac) osvojili su srebra, a Filip Hrgović (boks) i Blanka Vlašić (skok u vis) bronce.

>> Igre koje će Hrvatska dugo pamtiti: Sambom na Maracani zatvorene Olimpijske igre u Brazilu

Komentara 33

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:16 22.08.2016.

Hrvatska je velesila, Sara sama kupila koplje, Glasnović sam kupuje municiju, jedriličari sami kupili brodove, veslači sami plaćali nastup ne ep, Hrgoviću otac zabranio da se slika sa bilo kim tko ima veze sa državom...itd, stvarno smo kao država velesila u sportu

DU
Deleted user
19:14 22.08.2016.

a po standardu 171 na svijetu

Avatar germanikus
germanikus
22:00 22.08.2016.

Švabu boli kurbla za košarku i vaterpolo!😁😁😁😁😁U većini relevantnih sportova ste na razini Vatikana i Grenlanda pa se žalite na košarku i vaterpolo....u košarci vas je trećerazredna ekipa američkih narkića i pijančina unakazila i da su ozbiljno pristupili igri igralii razlika je mogla biti i +60!😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije