Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gubili pa pobijedili

Dinamo preokrenuo protiv Zagreba, za pobjedu zabio iz dvojbenog jedanaesterca

Zagreb - Dinamo
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/8
14.02.2016.
u 18:50

Vrijeme u Zagrebu ne ide u prilog nogometašima, cijeli dan pada kiša i teren je blatnjav i težak za igru.

Dinamo je izvukao živu glavu u Kranjčevićevoj, gubio je, ali se u nastavku uspio vratiti i preokrenuti te slaviti 2:1 pobjedu pred derbi s Rijekom koji se igra u nedjelju.

Nakon kup susreta u srijedu s Interom u Zaprešiću, Dinamo je i na startu nastavka prvenstva dočekala kiša i užasan teren. Kranjčevićeva je bila okupana kišom, teren ozbiljno natopljen, čak i više nego na početku susreta Intera i Dinama nekoliko dana ranije. Radnici su pokušali otjerati vodu bušeći travnjak, morali su obnavljati bojanje linija, a najteže je bilo djeci koja su skupljala lopte. Naime, iza oba gola bili su bazeni i nerijetko su ti klinci, osim što su kisnuli, morali močiti noge u toj vodurini.

Po ovakvim vremenskim uvjetima i po ovakvim terenima doista je upitno treba li igrati nogomet. Jasno je da je natjecateljski kalendar zgusnut, da baš i nema slobodnih termina, ali nogomet bi se trebao igrati zbog navijača, a njih je u ovakvim ekstremnim slučajevima sve manje.

Doduše, nekoliko stotina BBB-a došlo je na istočnu tribinu, ipak je današnji dan značajan, na Valentinovo 2000. godine vraćeno je ime Dinamo.

Plavi su dobro krenuli i činilo se da će lako riješiti utakmicu protiv posljednjeplasirane momčadi. Mogao je Fernandes puno toga riješiti, išao je sam prema Livakoviću, ali je vratar Dinama na posudbi u Zagrebu bio uspješniji. Zagreb je rijetko prijetio, ali onda i zabio. Soudani je izgubio loptu od Bevaba, potom je Jurilj poslao paralelnu loptu s vratima, a Lovro Medić ostao je sam i s dva metra lako poentirao. Plavima je tako samo porasla nervoza, teren je bio sve gori, a Livaković je imao svoj dan pa je lijepo obranio pokušaj Schildenfelda.

Igra plavih je zabrinjavajuća iako kritika možda i nije objektivna s obzirom na teren. Zalud se Dinamo pripremao na sjajnim terenima u Španjolskoj kad onda igra na ovakvim terenima koji se ne mogu nazvati ni travnjacima. A onda je po tome doista i teško vidjeti kakav je zapravo Dinamo. Čim nije, kao u Zaprešiću, na početku utakmice zabio dok je teren još bio podnošljiv, onda je dalje bilo sve teže. A nešto se pitalo i momčad Zagreba koja nje bila jako borbena, željna i to joj se isplatilo.

Ne čudi što je Zoran Mamić na odmoru odmah posegnuo za izmjenama, Soudani je bio nevidljiv, osim što je kriv za primljeni gol, a ni Machado se nije snašao u blatu Kranjčevićeve, pa su priliku dobili Pjaca i Šovšić.

I pritisnuo je Dinamo, sabio domaćine pred svoj gol, a novu veliku priliku propustio je Fernandes, opet je Livaković obranio, kao i Sigalijev pokušaj glavom. No, onda je ipak kapitulirao, nakon udarca iz kuta, Musa je prenio glavom a Fernandes konačno zabio. U 66. sudac Mlakar dosudio je dvojbeni jedanaesterac za plave nakon što je pao Šovšić, a Hodžić je bio siguran za 2:1 i preokret Dinama i konačnu pobjedu u kojoj su mogli i štošta naučiti. U drugom dijelu kad su se borili kako spada, onda su i došli do pobjede, bez obzira na iznimno teške uvjete.

>>Inter i Split remizirali, Andrea Ottochian zabio poput Jamesa

Zagreb - Dinamo 1:2 (Medić 30' / Fernandes 64', Hodžić 67')

67' Preokret Dinama! Hodžić je zabio iz jedanaesterca koji je pomalo diskutabilan. Igrači Zagreba su se žalili, ali bezuspješno.

64' - Dinamo je izjednačio! Modri su imali korner, a Fernandes je zabio za izjednačenje.

60' - Dinamo je imao dvije dobre prilike, ali Livaković je sjajan. Prvo je obranio udarac Fernandesa, a nakon kornera i Sigalija.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, Mamić je uveo Šovšića umjesto Machada te Pjacu umjesto Soudanija.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme, Zagreb pogotkom Medića iz 30. minute vodi 1:0.

30' Zagreb vodi u Kranjčevićevoj! Soudani je sve zakuhao jer je izgubio loptu, a sve je rezultiralo pogotkom Medića!

15' - Dinamo dominira na početku, a najbolju priliku imao je Junior Fernandes kada je izbio sam pred Livakovića, ali mu je vratar Zagreba obranio

0' Počela je utakmica u Kranjčevićevoj

Ključne riječi

Komentara 55

DO
dommar36
18:50 14.02.2016.

opet je namjesteno?? a kad rijeka il hajduk pobjedi onda je sve regularno ? pitam samo ...ne znam

DI
dinol
19:10 14.02.2016.

Izvestaj Robert Junaci !! Hahahha Hajdukov novinarski lobi je neumorljiv. Junaci je tipican primjer nezdravog hrvatskog novinarsta koji ne postiva osnovne eticke norme novinarsta a to je izmo. objektivnost. ;-)

DH
dalibor.hren
19:20 14.02.2016.

Kad Hajdug na jesen dobije Lokomotivu, vidjeli smo kako, šutite ko p...e........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije