Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNI LJUDI HNS-a

Vrbanović: To je čisti atentat na hrvatski nogomet

Damir Vrbanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
18.11.2014.
u 11:55

– To je bio čisti atentat na hrvatski nogomet. Egzekucija se nije dogodila samo zbog toga što imamo mudre sportaše. Osramoćeni smo kao barbari s Balkana i to više nije novost – rekao je Vrbanović.

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk izašli su danas pred novinare da bi progovorili o incidentima navijača na San Siru u nedjelju.

– Tragično da se nakon utakmice u kojoj smo nadigrali Talijane, hrvatska javnost bavi huliganizmom. Nevjerojatno zvuči to što navijači Hrvatske žele da nas se drastično kazni. Nismo vjerovali da to ludilo može ići tako daleko, to je neprihvatljivo – rekao je Vrbanović.

– To je bio čisti atentat na hrvatski nogomet. Egzekucija se nije dogodila samo zbog toga što imamo mudre sportaše. Osramoćeni smo kao barbari s Balkana i to više nije novost.

Naglasio je da je na San Siru velik broj žena i djece bio u opasnosti.

– To je bila organizirana akcija koja je napravila veliku štetu. Borit ćemo se sukladno zakonu, a tražimo da institucije države naprave sve što mogu.

Vrbanović kaže da još ne zna kakva će biti Uefina kazna.

– Još nemamo informacije o kazni, ali pretpostavljam da će biti novčana. Postupak još traje.

Zoran Cvrk je objasnio kako je dio navijača došao do ulaznica.

– Ulaznice su se mogle kupovati izvan sustava, a svi su nas upozoravali kako neće biti prodaje za naše navijače. No, šokirali smo se kad smo doznali da je riječ o 1400 ulaznica koje su kupljene u Trstu i Ljubljani. Talijani su nam rekli da se radi o legalnim ulaznicama i da se te navijače mora pustiti na stadion. Nakon toga smo vidjeli još 800 navijača koji su kupili ulaznice izvan dogovora, znači ukupno 2200 navijača.

>> Prisjetite se kazni koje je HNS platio zbog divljanja navijača

Komentara 106

Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:49 18.11.2014.

Hrvatski nogomet vratiti nazad Hrvatskom narodu......naravno i Svetinju.

TO
Toma2
13:35 18.11.2014.

Kad se odsiječe glava rep još samo malo mlatara i umiri se. Kad siječeš samo rep on opet izraste.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
14:05 18.11.2014.

Vama je Mamic heroj, a vukovarski heroj izdajnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije