Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u derbiju

Tudor: Dolaskom publike igrači su imali dodatni motiv

Hajduk - Split
Tino Jurić/Pixsell
07.12.2014.
u 21:44

- Odigrao je Bradarić dobro, baš kao i cijela momčad. Izdvojio bih Vukovića, koji je trebao neutralizirati Roga, Splitovog najboljeg igrača i u tome je u potpunosti uspio

Igru Splita u gradskom derbiju u kojem je Hajduk bez teškoća pobijedio s 2:1 (2:0) najbolje je oslikao kapetan “crvenih” Danijel Zagorac.

- Ne znam što se događa s nama, imamo puno bolju momčad od ovog što prikazujemo - rekao je Zagorac.

I stvarno, Splitov igrački kadar sigurno može puno bolje od jednog udarca prema Hajdukovim vratima. Istina, to je bio gol (Jukić u 69. minuti), ali poražavajuća je za Split statistika koja kazuje da je omjer udaraca prema vratima bio 19:1 za Hajduk.

- Od samog otvaranja utakmice vidjelo se da neće biti ništa dobro. Nismo izgledali kako smo željeli. Nismo iskontrolirali sredinu terena- kazao je Splitov trener Ivan Matić.

U poluvremenu se u svlačionicu Splita spustio i predsjednik Slaven Žužul. Preskočio je ogradu, ipak došao u svečanu ložu, pa se onda spustio u svlačionicu. 

- Tražio je pozitivnu reakciju momčadi, dodatni angažman - prenio je Matić.

Hajduk je dominirao u svim segmentima igre, poveo s 1:0 u 6. minuti autogolom Ibriksa, a već u 16. minuti, nakon odličnog udarca glavom Milića bilo je 2:0. A Igor Tudor bio je bez Maloče, Milovića, Maglice, Mezge, Vršajevića, Anđelkovića i Bašića. Morao je kombinirati, pa je tako Filip Bradarić po prvi put u karijeri igrao libera.

- Odigrao je Bradarić dobro, baš kao i cijela momčad. Izdvojio bih Vukovića, koji je trebao neutralizirati Roga, Splitovog najboljeg igrača i u tome je u potpunosti uspio - kazao je Tudor i dodao: 

- I igrači su dolaskom publike imali dodatni poticaj. Inzistirajući na igri, na onome što radimo, a ne na pobjedi, igračima je dana potrebna mirnoća. Caktaš je svjestan da nije na razini igara koje je pružao, nadam se da će mu pripreme pomoći, izgubio je onu moć koju je imao prije operacije. A Sušić je promijenio mentalitet, on je sada skromni i ponizni momak, svjestan kvalitete, ali i svjestan da lideri u momčadi moraju biti primjer u svemu. A on to pokazuje, to je put za druge igrače.

>>Hajduk bez sedam važnih igrača pobijedio Split, Žužul očitao bukvicu igračima

Komentara 8

SA
santos008
06:29 08.12.2014.

Hajduku u svoj ovoj zavrzlami glavni ''adut'' navijaci,tako se skupilo u lokalnom derbiju 4.000 Hajdukovih i 2.000 Splitovih navijaca .Narod jadni nema novaca a ide u inat Mamicu,pa makar ditetu nista na kupio za Bozic,a Tudor ''lovi'' na sentiment kojeg uopce nema vec ima inata ,a inat nikad nije doveo do dobrog.

Avatar cluesblues
cluesblues
01:20 08.12.2014.

koje publike? covjece, stalno se ismijava dinamo zbog praznih tribina, covjek bi pomislil da ce sad splicani navalit i da ce na "derbiju" bit pun stadion, kad tamo 6-7 tisuca, jedva duplo vise neg na dinamo:rijeka, dakle poluprazne tribine, …..da nije i to zbog mamica? ili ni hajduk vise nikog ne zanima?…da parafraziram jedan jucerasnji naslov nakon derbija dinama i rijeke: " danas je u splitu porazen nogomet"...

BU
budagigo
02:45 08.12.2014.

derbi?koga i čega?malo pretenciozno.gledao sam utakmicu i vidio sirotinjsku operu, paradu neznanja koju bi doktori trebali propisivati kao recept osobama koje pate od nesanice ili ti insomnie.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije