Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
basel i celtic u šoku

Srna i Eduardo sa Šahtarom do rekorda, Pašalić i Subašić 'ispali' u Europsku ligu

Darijo Srna
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.08.2015.
u 22:55

Šahtar je postao prva momčad iz istočne Europe koja je šest puta zaredom izborila nastup u skupini Lige prvaka dok je ulaskom Valencije Španjolska postala prva zemlja sa pet predstavnika u prvoj fazi Lige prvaka.

Osim Dinama i Skenderbeua večeras su igrane još četiri utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka. I bili su to uzbudljivi dvoboji do posljednjih minuta. Nastup u skupini Lige prvaka izborili su Malmö, Šahtar, Valencija i Maccabi dok će Monaco, Rapid Beč, Celtic i Basel igrati u Europskoj ligi.

Samo švedski Malmö nije strepio u posljednjim trenucima, i to u susretu sa Celticom. Do 55. minute stekao je vodstvo 2:0 koje mu je omogućilo slavlje, a bio je to i konačan rezultat.

Veliko iznenađenje priredio je Maccabi izborivši u Tel Avivu neriješen rezultat (1:1) protiv favoriziranog Basela. Švicarska momčad bila je dominantna i povela je već u 11. minuti pogotkom Zuffija, no već u 24. je izjednačio Zehavi. Bio je to jedini udarac Izraelaca u okvir gola. Za Basel se tako kobnom pokazala prva utakmica na domaćem igralištu, a u kojoj je Maccabi izborio odličan ishod - 2:2.

Monaco je pak pobijedio Valenciju sa 2:1, no taj trijum bio je nedostatan klubu iz Kneževine za nastup u skupini Lige prvaka pa će s natjecanjem nastaviti u Europskoj ligi. Negredo je već u 4. minuti lijepo lobao Danijela Subašića za vodstvo šišmiša pa je bilo jasno kako će Monaco teško dostići 3:1 iz prve utakmice. 

 

Ipak, već u 17. minuti Raggi je vratio nadu domaćinu. Elderson je u 75. minuti pogodio za pirovu pobjedu francuskog predstavnika.

Mario Pašalić igrao je do 52. minute za Monaco, a zamijenio ga je Lemar.

Ukrajinski Šahtar opasno je živio u susretu s bečkim Rapidom iako je imao prednost (1:0) iz prvog susreta. A sva četiri gola (2:2) postignuta su u prvih 27 minuta.

Marlos je u 10. minuti pogodio za vodstvo domaćina, a Bečani su preokrenuli rezultat u razdoblju od 13. do 22. minute. Samo pet minuta potom Gladkij je postavio konačan rezultat na asistenciju Darija Srne. Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije u 82. minuti dobio je žuti karton te je odigrao cijeli susret dok je Eduardo da Silva u 83. minuti zamijenio strijelca Gladkog.

Bečani su od 88. minute igrali s igračem manje nakon drugog žutog kartona Sonnleitnera.

 

Šahtar je tako postao prva momčad iz istočne Europe koja je šest puta zaredom izborila nastup u skupini Lige prvaka dok je Španjolska ulaskom Valencije postala prva zemlja sa pet predstavnika u prvoj fazi Lige prvaka.

Liga prvaka, 4. pretkolo

Maccabi Tel Aviv - Basel 1:1 (2:2)

Malmö - Celtic 2:0 (2:3)

Monaco - Valencia 2:1 (1:3)

Šahtar - Rapid Beč 2:2 (1:0)

>>Dinamo veličanstvenom predstavom izborio ulazak u Ligu prvaka!

>>Španjolci ušli u povijest, imat će pet klubova u Ligi prvaka!

Komentara 5

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
14:15 26.08.2015.

e sad Eduarda u skupinu sa Dinamom

DU
Deleted user
09:12 26.08.2015.

Ovo sto su sudili u dvije utakmice DInama je dno dna sudaca ... iako mislim da je DInamo vise ostecen.

DU
Deleted user
23:11 25.08.2015.

U Monacu igra vise hrvata nego u Dinamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije