Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRILIKA ISKORIŠTENA

Španjolci ušli u povijest, imat će pet klubova u Ligi prvaka!

Valencia
Reuters/PIXSELL
25.08.2015.
u 23:15

Već prije su ušli u natjecanje Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid i Sevilla kao osvajač Europske lige

Monaco nije uspio spriječiti španjolske klubove da obore rekord s pet predstavnika u Ligi prvaka. Pobijedili su Valenciju 2:1, ali u prvoj utakmici bilo je 1:3 tako da sad i "šišmiši" ulaze u najelitnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu zajedno s Barcelonom, Realom, Atleticom i Sevillom.

Tomu je tako jer se od ove sezone osvajača Europske lige nagrađuje direktnim plasmanom u Ligu prvaka. Zato je Sevilla i bila tako motivirana da obrani naslov koji je osvojila i u sezoni 2013./2014. Isplatilo im se, nije im smetalo ni što su bili peti u Primeri.

Nekome se to možda čini kao nimalo fer, ali i više je nego fer je ne treba gledati otkud je protivnik pa nekoga kazniti zbog toga, poanta je nagrađivati. Uostalom, slično se moglo dogoditi u sezoni 2005./2006. jer se Liverpool nakon osvajanja Lige prvaka mučio dohvatiti u prvenstvu četvrtu poziciju. Da nije uspio, Englezi bi imali priliku za pet klubova u natjecanju.

Potom se korigiralo pravilo i odlučilo da osvajač zauzima jedno od predviđenih mjesta kako se ne bi dogodilo nešto slično u budućnosti. Ovaj put nikakvih korekcija neće biti i nije isključeno da svake sezone odsad imamo po pet predstavnika iz neke od najjačih liga. Ipak se sad više neće čuvati u Europskoj ligi već će dati sve od sebe da stignu do trofeja - nagrada je ogromna.

>> Dinamo veličanstvenom predstavom izborio ulazak u Ligu prvaka!

>> Srna i Eduardo sa Šahtarom do rekorda, Pašalić i Subašić 'ispali' u Europsku ligu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije