Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk na Oleksandriju

Pušnik: Dio igrača se prepao! Grahovac priznao krivicu

Franck Ohandza
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
22.07.2016.
u 09:16

- Frane, Frane... - skandirala je publika na poljudskim tribinama dugo nakon zadnjeg sučeva zvižduka.

Opet je Hajduk, baš kao u prvoj utakmici strepio. Ovaj put do zadnje minute neizvjesno je bilo na Poljudu. A onda je kamerunski napadač Franck Ohandza uključio mlazne motore i pobjegao rumunjskoj obrani i odveo Hajduk u sljedeće, treće pretkolo Europske lige.

Grahovac: Ja sam kriv

Splićani su u uzvratnoj utakmici drugog pretkola sa 2:1 svladali rumunjski CSMA Iasi. U prvoj utakmici bilo je 2:2 i Hajduk je izborio treće pretkolo u kojem ga čeka ukrajinska Oleksandrija.

- Hajduk nas je u drugom poluvremenu iznenadio protunapadom. Htjeli smo zabiti, žao mi je zbog mojih momaka. Igrali smo dobro u obje utakmice, no nismo uspjeli - kazao je Nicolo Napoli, trener rumunjske momčadi.

Branko Grahovac, vratar rumunjske momčadi priznao je krivicu za ispadanje.

- Ispostavilo se da je moja pogreška u prvoj utakmici presudila. Mi smo bili bolja momčad u obje utakmice, no sreća je sastavni dio nogometa. Uživao sam u Splitu - rekao je Grahovac.

U 22. minuti se zaista, nakon lijepog pogotka Frana Tudora, činilo da su bijeli pronašli pravi ritam protiv rumunjske momčadi. Sušić je centrirao s desne strane, Jefferson glavom prebacio na drugu vratnicu gdje je bočnim škaricama loptu u mrežu pospremio dobro postavljeni Tudor.

A onda su, samo tri minute kasnije, Splićani primili pogodak. Nakon gužve za poziciju se izborio Alexandru Ciucur koji je odmjerenim udarcem pospremio loptu u mrežu s petnaestak metara. Nerijetko je ‘plivao’ Hajdukov stoperski dvojac Ćosić-Nižić, a spašavali su Jefferson i Milić. Iako, Nižić je u prvom dijelu imao dvije odlične prigode glavom, u prvoj je situaciji pogodio vratara, a u drugoj prebacio gol. U 58. su bijeli opasno živjeli, a spašavali su s gol-linije. A Vlašićeva bomba u 63.minuti trebala je odsjesti u mreži, no gostujući vratar refleksno je loptu izbacio u korner. A kada je Marijan Pušnik iz igre izveo Sušića, a potom i Jeffersona, činilo se da je njegova momčad lišena igrača s kojima može ostvariti posjed. Poljud je strahovao do zadnje minute, a džoker slovenskog trenera opet je bio Ohandza.

Pušnik sve pozvao na piće

- Frane, Frane... - skandirala je publika na poljudskim tribinama dugo nakon zadnjeg sučeva zvižduka. Bile su to lovorike za Ohandzu kojeg u Splitu od milja zovu Frane Zolja...

- Ovo je zaista lijepa večer. Publika je bila sjajna i podržala je dečke kada su padali. Nismo igrali dobro, ja to znam. Igrači su padali zbog grčeva. Vidim da poneki traže alibi. Neki igrači pričaju navijačima po gradu da previše treniramo. Ja im kažem da ćemo trenirati još više i brže. Još više će trenirati, još više će padati i još više će ih loviti grčevi. Nisam ja kreten, odmorit ću ih, ali trenirat će više. Ne možemo se varati, igrali smo za k... Kriva dodavanja? Pa neki su se i us...i, napište to slobodno... Hajduk nema ekstra-klase, ali neću reći da su moji igrači loši. Oni su najbolji. Znam da stoperi nisu bili pravi, ali četiri igrača igrala su prvi put pred dvadeset tisuća navijača. Jefferson je bio bolestan, kao i Sušić, nema tu teorije zavjere. Svaka im čast što su željeli igrati ovu utakmicu - kazao je Marijan Pušnik, trener bijelih i pozvao igrače i novinare na pivo.

Komentara 7

DH
dalibor.hren
14:58 22.07.2016.

Uz veliku pomoć francuskog suca Hajduk ide dalje!

DH
dalibor.hren
15:13 22.07.2016.

Gdje je "OKO SOKOLOVO?" Poslije utakmice Dinama protiv Vardara (penal na Rogu) i zaleđa kod Tudorovog zgoditka za Hajduk, mislim da je trošak za Beusana nakon međunarodnih utakmica pucanj iz šupljeg u prazno!

ST
staromlad
16:38 22.07.2016.

Da bar ispali protiv Oliksandrije, lažima, demagogijom, neistinama i lažnom patetikom se ne može u europsku ligu. Da bar sve izgubili do kraja, o da bar!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije