Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI KADAR

Preokret! Ante Ćorić i Soudani ostat će u Dinamu

Ante Ćorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
23.08.2016.
u 08:59

A ne dogodi li se nešto nepredviđeno, nakon Salzburga će plave napustiti i sjajni reprezentativac Marko Rog. Posljednja ponuda Napolija koja je došla u Maksimir iznosi čak 16,5 milijuna eura (plus bonusi) i Rog bi se, poput 
Marka Pjace, trebao preseliti na Čizmu

Bliži se kraj prijelaznog roka (31. kolovoza) i zasad je izvjesno da će Maksimir uskoro napustiti vratar Eduardo i reprezentativac Marko Rog.

Eduardo je u poznim igračkim godinama dobio ponudu karijere i nakon uzvratnog dvoboja doigravanja za ulazak u Ligu prvaka protiv Red Bull Salzburga (srijeda, Salzburg, 20.45 sati), odlazi u Chelsea, gdje će biti drugi ili treći vratar, ali plaća će mu biti znatno veća nego u Dinamu, koji će na ime odštete dobiti oko milijun i pol eura.

Zanimljiv je Gruzijac

A ne dogodi li se nešto nepredviđeno, nakon Salzburga će plave napustiti i sjajni reprezentativac Marko Rog. Posljednja ponuda Napolija koja je došla u Maksimir iznosi čak 16,5 milijuna eura (plus bonusi) i Rog bi se, poput 
Marka Pjace, trebao preseliti na Čizmu.

I kako sad stvari stoje, odlazaka više ne bi trebalo biti. Prema posljednjim informacijama iz klupskoga vrha, dragulj plavih Ante Ćorić ostaje u Maksimiru, vjerojatnost za takav rasplet je 99 posto! Jasno je da se u dolazećim danima sve može okrenuti naglavačke, ali klupska je intencija zadržati Ćorića.

U Dinamu, barem do zime, sigurno ostaje i napadač Soudani! Iako se nagađalo i o njegovu odlasku, špekuliralo se da je odbio bogatu ponudu za produljenje ugovora, Dinamo ne želi prodati ubojitog Alžirca i gledat ćemo ga i ove europske jeseni u Dinamovu dresu.

A tko dolazi u Dinamo? Zasad je tek sigurno da su plavi odustali od dovođenja povremenog austrijskog reprezentativca Jakoba Jantschera. Procijenjeno je da on ipak nije kalibar igrača koji je potreban plavima.

Možda pomalo iznenađuje da Dinamo ne planira dovesti vratara, pa će tako sav teret teških europskih iskušenja pasti na leđa mladića Adriana Šempera i Dominika Livakovića! U prvom će planu biti 18-godišnji Šemper i ta je odluka svakako nemali klupski rizik, no u klubu su odlučili upustiti se u tu pustolovinu vjerujući u nadarenost mladoga, ali neiskusnog, vratara.

Ipak, u svlačionici bi se trebalo pojaviti neko novo igračko lice, ovisno o tome hoće li Dinamo izboriti nastup u Ligi prvaka ili će se zadovoljiti igranjem u Europskoj ligi.

Spomenimo da je plavima zanimljiv veznjak Dinama iz Tbilisija, dvadesetogodišnji reprezentativac Gruzije Otar Kiteišvili koji je nedavno u Zagrebu bio najbolji igrač gruzijskog prvaka.

Austrijanci imaju problema

A Dinamov suparnik u borbi za Ligu prvaka, Red Bull Salzburg, u subotu je odradio prvenstvenu zadaću svladavši kod kuće Mattersburg 3:1 (1:0).

Istaknimo da je Salzburg igrao bez čak devetorice igrača koji su počeli utakmicu protiv Dinama u Zagrebu – samo su, naime, vratar Walke i naš mladi reprezentativac Ćaleta - Car bili u startnoj postavi! Pa iako rezultat nudi zaključak da je Salzburg lako došao do pobjede, istina je drukčija – gosti su, naime, izjednačili u 76. minuti, a pogotke za pobjedu Salzburga postigao je Laimer u 88. i 91. minuti (Laimer je, inače, u igru ušao u 74. minuti).

Zbog problema s mišićima, vrlo je upitan nastup kapetana i najboljeg igrača i strijelca Salzburga, Španjolca Jonatana Soriana.

Plave će u srijedu u Red Bull Areni bodriti oko tisuću navijača, u Zagrebu je prodano 400 potvrda za ulaznicu, a očekuje se i dolazak Dinamovih navijača koji žive u inozemstvu.

>>Treba li Dinamu Liga prvaka?

Komentara 10

ZO
zoom
09:11 23.08.2016.

ostanak čorića i soudanija bio bi najbolja stvar koju će dinamo napraviti za navijače i klub!

DU
Deleted user
09:39 23.08.2016.

Očito ponude za njih nisu bile "izuvajuće" , pogotovo za malog Čorića i dobro je za njega da ostane i igra jer bi vjerujem njegov transfer mogao vrlo brzo biti na tragu Pjacinog ako ne i veći a onda gaa neće moći nitko ni sa lancima zadržati . To je jednostavno tako što god mi mislili o tome .

LJ
LJU39
10:08 23.08.2016.

pa to i jeste vi novinari bubali pa se sad povlacite kad ste vidjeli da nista od toga...prodajete sve unaprijed dok je nama poznato kako dinamo radi prodaja i afirmacija 2 do 3 igraca godisnje i tako se zivi i to je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije