Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI ZAVRŠETAK

Završio prijelazni rok: City ponovo trošio kao pijani milijarder, Kovačić među najvećim transferima!

Mateo Kovačić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
01.09.2015.
u 21:45

Najveći novac ovoga ljeta plaćen je za Kevin De Bruynea za čije je noge Manchester City izbrojao 75 milijuna eura, a građani su i klub koji je najviše trošio.

Završio je ljetni prijelazni rok koji ni ovaj put nije razočarao. Za nogometne velikane krize nema i još jednom smo se uvjerili da novac koji se isplaćuje za igrače sve više ide u nebo.

Najveći novac ovoga ljeta plaćen je za Kevin De Bruynea za čije je noge Manchester City izbrojao 75 milijuna eura. Drugo mjesto također drži City koji je za Raheema Sterlinga Liverpoolu isplatio 70 milijuna, dok je na trećem mjestu Angel di Maria koji je za 63 milijuna eura United zamijenio PSG-om. Kao što vidite, City po svom običaju nije štedio pa je rekorder s potrošenih 204 milijuna eura.

Za iznenađenje prijelaznog roka pobrinuo se drugi klub iz Manchestera. United je za 19-godišnjeg Anthonyja Martiala iz Monaca dao 50 milijuna eura. Dosta rizična investicija, reći će mnogi...

Među 10 najvećih transfera ljeta našao se i naš Mateo Kovačić. Real je u tišini odradio posao i za mladog hrvatskog veznjaka Interu isplatio 40 milijuna eura.

Od hrvatskih nogometaša zanimljiva je bila situacija s Ivanom Perišićem koji je nakon ljetne trakavice na kraju završio u Interu. Wolfsburg se mislio hoće li ga pustiti i na kraju ga prodao za 20 milijuna eura. Klub je promijenio i Mario Mandžukić za kojega je Juventus Atletico Madridu platio 19 milijuna eura.

Pamtit će se i transfer Marka Roga. Dinamo je Splitu za mladog napadača platio pet milijuna eura što je najveći transfer u povijesti HNL-a. Inače, klubovi u našoj ligi su na transfere ukupno potrošili 6,7 milijuna eura.

A Oscar za najgore odrađeni posao ide Real Madridu i Manchester Unitedu. Kraljevski je klub čitavo ljeto lovio Davida de Geu. United je pred kraj pristao prodati svoga vratara, ali do transfera nije došlo jer klubovi nisu na vrijeme poslali papire. Sada se Real i United međusobno optužuju, a nogometni svijet ih u čudu promatra...

Neke od najvećih ljetnih transfera pogledajte u priloženoj tablici.

1. rujna

21:30 - Više nema vijesti o transferima tako da možemo proglasiti kraj ljetnog prijelaznog roka. S vama smo bili čitavo ljeto i pratili što se događa na nogometnim tržnicama. Vjerujemo da na kraju niste ostali razočarani i da nas čeka uzbudljiva nogometna jesen.

21:00 - Aaron Lennon više nije igrač Tottenhama. S Evertonom, gdje je već bio na posudbi, potpisao je trogodišnji ugovor.

19:00 - Završio je prijelazni rok u Engleskoj! No, to nije kraj transferima jer ako klubovi od 17 do 19 sati pošalju Engleskom nogometnom savezu svu potrebnu dokumentaciju, dobit će produženi rok od dva sata da završe posao. Tako da možemo očekivati još neki zanimljivi prelazak.

18:28 - United je objavio da je transfer Anthonyja Martiala i službeno završen.

17:25 - Slaven Bilić bio je iznimno aktivan na kraju ljetnog prijelaznog roka. Novi igrač čekićara je Michail Antonio. Riječ je o 25-godišnjem ofenzivcu koji stiže iz Nottingham Foresta. Potpisao je ugovor na četiri godine.

16:15 - Aston Villa je dovela je Joleona Lescotta iz West Bromwicha.

15:01 - Nikica Jelavić i službeno je predstavljen u West Hamu, a zadovoljstvo transferom nije krio ni sekunde. Više pročitajte OVDJE.

 

WELCOME NIKICA!Please send us your welcome messages to West Ham United's latest signing Nikica Jelavic!#WelcomeNikica

Posted by West Ham United FC on Tuesday, September 1, 2015

14:13 - Real Madrid očito nije bio ozbiljan po pitanju Davida de Gee jer odustali su od žalbe i transfer vrijedan 30 milijuna eura, uz Keylora Navasa, i službeno je propao! Više pročitajte OVDJE.

11:45 - West Ham je dogovorio još jednu posudbu uz Alexa Songa iz Barcelone. Bit će to Chelseajev Victor Moses, koji je na posudbi bio i posljednje dvije sezone (Liverpool, Stoke City). Ali, Slaven Bilić morat će nešto smisliti jer "čekičari" već imaju maksimalni broj nogometaša na posudbi. Također, fotografiran je i Nikica Jelavić u dresu West Hama, ali službeno predstavljanje još nije održano.

11:32 - Turčin Hakan Calhanoglu iz Bayera nova je želja Louisa van Gaala i trebao bi stići u Manchester United za 36 milijuna eura. Možda je to znak i da se De Gein slučaj ipak riješio pa će na račun kluba sjesti 30 milijuna eura iz Madrida, uz dolazak Keylora Navasa.

10:16 - Arsene Wenger sletio je u Pariz, a vjeruje se kako je razlog kupnja Edinsona Cavanija. No ne treba isključiti ni dovođenje Zlatana Ibrahimovića, o kojem se ništa ne priča otkako je dobio "slobodne ruke" u PSG-u. U posao je uključen i manje razvikani 20-godišnji veznjak francuskog prvaka Adrien Rabiot.

10:10 - Barcelona je čekala do posljednjih trenutaka da bi objavila kako će Alex Song biti na posudbi u West Hamu do kraja sezone.

9:58 - Široki Brijeg uspio je dogovoriti sve s Ivanom Krstanovićem i imat će na raspolaganju iskusnog i kvalitetnog napadača u svojim redovima.

9:09 - Wolfsburg je obavio sjajan posao posljednjeg dana, stigli su za ukupno 40 milijuna eura (uz eventualne dodatke) Julian Draxler iz Schalkea i Dante iz Bayerna. Dok je Nijemac koštao 36 milijuna eura, Brazilac je bio svega četiri i može se reći da su "vukovi" na dobar način iskoristili novac zarađen od prodaje Kevina De Bruynea za 75 milijuna eura.

8:48 - Manchester United kao da se odlučio uništiti karijeru Davidu de Gei i nije poslao papire za transfer na vrijeme pa Španjolac ne može u Real Madrid za dogovorenih 30 milijuna eura. Također, Keylor Navas će samim time ostati u kraljevskom klubu. Barem ako Madriđani ne uspiju nešto riješiti za zelenim stolom i ne dopustiti da jedna ovakva greška, bilo namjerna ili nenamjerna, upropaste vrijedan posao.

>>Otkriveni detalji Kovačićeva transfera, nećete vjerovati što je Modrić rekao Perezu!

>>Halilović službeno napustio Barcelonu: 'To je odličan transfer'

>> 'Uvijek sam volio Juventus jer smo u Marsoniji nosili crno-bijele dresove'

>> On je najskuplji u povijesti HNL-a: Tek mu je 20 godina, igrao je protiv Messija, a zamalo završio kao student

Komentara 110

DI
Diosiario
13:20 07.07.2015.

Ivane, ostani u Wolfsburgu ili idi bilo gdje samo ne u najdosadniji klub u povijesti nogometa u kojem nema igrača koji nije nazadovao i propao. Pogledaj samo što su napravili od Matea Kovačića koji je prije 5-6 godina bio najveći talent hrvatskog nogometa, a od tada ne da nije napredovao, nego je nazadovao. Misli na sebe, nemoj ići u Inter, nemoj sad gledati da zaradiš euro više jer će to kasnije doći na naplatu. Bilo gdje, samo ne u Inter!

Avatar štrumpf
štrumpf
18:28 06.07.2015.

Ovo nije za povjerovati koje mi novinare imamo kad uspjevaju doći jedini do ovakvih glasina ili izmišljotina samo kako bi nešto napisali o zvučnom imenu.. baš jadno..

Avatar germanikus
germanikus
15:25 07.07.2015.

EUJanez....komentari su ti oooodlični i posve u skladu s tvojom inteligencijom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije