Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ STRUČNJAKA

Pljesak za tri boda u Bugarskoj, ali bilo je i propusta...

niko kovač
Reuters/PIXSELL
11.10.2014.
u 15:00

Ante Čačić i Alen Peternac o igri Hrvatske u Sofiji: Nismo zabili drugi gol pa se drhtalo do zadnje minute.

Cilj je ostvaren, Hrvatska se iz Sofije vratila s vrijednom pobjedom i sad mirno čeka ponedjeljak i utakmicu s Azerbajdžanom u Osijeku. Ova su tri iznimno vrijedna boda najvažnije što ćemo pamtiti iz ove utakmice, međutim ne smiju se zanemariti ni propusti u igri naše momčadi. Hrvatska ima kudikamo bolje igrače, neusporedivo je kvalitetnija, ali to se ipak nije vidjelo u Sofiji tijekom cijele utakmice.

Velika i očekivana pobjeda

Trener Ante Čačić kaže:

- Velika je to pobjeda, iako očekivana. Naši su dečki odlično ušli u utakmicu, dobro su je i završili, no sredinom drugog poluvremena bili smo u teškoćama koje Bugari, srećom, nisu kaznili. Kad smo kontrolirali igru i brzim dodavanjima diktirali ritam, tada nije bilo problema. Šteta je što nismo zabili drugi gol da ranije riješimo utakmicu.

A zašto je Hrvatska 20-ak minuta opasno živjela?

- Kad su Bugari krenuli na sve ili ništa, tada nije bilo mirnoće u našoj igri! Umjesto da ih smirimo točnim dodavanjima, prelako smo gubili loptu, previše je lopta bila u zraku i kad se igra tako "na silu", onda kvaliteta ne dolazi do izražaja. Agresivni su Bugari stihijski dolazili pred naš 16-erac, ali obrana nam je dobro funkcionirala i nije bilo prave opasnosti ispred Subašića - kaže Čačić i naglašava:

- Morao je naš vezni red bolje kontrolirati utakmicu u drugom poluvremenu, to su kvalitetni igrači koji se u svakom trenutku moraju nametnuti objektivno slabijem suparniku. Drugo je poluvrijeme malo pokvarilo dojam, ali ne treba sad remetiti dobro ozračje, iako se ne smije ni glava gurnuti u pijesak! Ima stvari koje treba analizirati i od toga ne treba bježati - kaže Čačić.

Slično je utakmicu vidio i Alen Peternac, uostalom kao i većina pristalica nogometa i navijača Hrvatske. Peternac ističe:

- Ovo su dvostruko vrijedni bodovi, jer su upisani u okršaju s izravnim suparnikom za plasman u završnicu Eura! Dominirali smo u prvom poluvremenu, pokazali smo koliko smo kvalitetniji i uspjeli smo, srećom, materijalizirati tu nadmoć i zabiti gol. Pobjeda je zaslužena, iako je bilo i praznog hoda - kaže Peternac.

Živciranje u nastavku

Zašto je Hrvatska pala u nastavku?

- Jedan od razloga svakako je u tome što su se naši igrači zadovoljili vodstvom 1:0. A to je mogao biti dvosjekli mač - uvijek, naime, nekakva lopta može zalutati i okrenuti rezultat! I zato sam se malo živcirao u nastavku kad su Bugari nošeni publikom gotovo bezglavo krenuli po izjednačenje. Na žalost, nismo iskoristili prostor koji se otvorio, da smo zabili taj drugi gol ugasili bismo ambicije domaćina. A ovako smo ipak drhtali do zadnje minute.

Što vam se najviše svidjelo u igri Hrvatske?

- Tri osvojena boda! Nije to bila laka utakmica, uvijek je teško igrati u Sofiji i ova pobjeda ima posebnu težinu - govori Peternac.

>>Policajac ozlijeđen, pet uhićenih: Prvu baklju bacili su bugarski navijači!

>>Luka Modrić: Nikad nisam bio ovako jako izudaran

>>Najveća Nikina pobjeda, Šuker ironično pljeskao na uvrede

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije