Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Plavi, kako do euro proljeća? Ne, nego do bar 15.000 ljudi

Dinamo - Petrolul
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.08.2014.
u 08:35

Zar bi deset tisuća navijača trebao biti dokaz da se nogomet vratio u Maksimir? Kako bi onda trebalo nazvati ono što se jučer dogodilo u Splitu?

Na kraju, Dinamu, kakav god bio, treba odati priznanje. Osmu godinu zaredom igrat će u grupnoj fazi europskog natjecanja što je ipak dokaz stabilnosti. No, dok se veselimo izbacivanju solidnih Rumunja, momčadi predvođenom megazvijezdom Mutuom, poput ružnoga sna vraćaju se slike potopa od Aalborga.

Zaboga, od kakvih je to 'drvosječa' Dinamo ispao na putu prema Ligi prvaka i prokockao najmanje deset milijuna eura!?

Kako se budu približavale utakmice Europske lige, tako će se ponovno zakotrljati pričao o prezimljavanju u Europi kao utješnoj nagradi za potop od Danaca. I koliko god proljeće u Europi zvučalo intrigantno, ono u financijskom smislu Dinamu ne bi značilo ništa. I njime ne treba opterećivati momčad i neiskusnoga trenera Mamića.

Kada to već nije moguće u Hrvatskoj ligi, Dinamov imperativ u Europi je – napuniti stadion. Pa iako je protiv Petrolula u Maksimiru bilo desetak tisuća ljudi, zar bi to trebao biti dokaz da se nogomet vratio u Maksimir? Kako bi onda trebalo nazvati ono što se jučer dogodilo u Splitu, gdje je cijeli stadion, zbor od 35 tisuća ljudi, priredio ovacije gubitnicima?

Pa kad je već izbjegnuta mogućnost da Partizan dođe u Maksimir, što bi jedino jamčilo pun stadion, najbolje što bi se Dinamu moglo dogoditi je skupina s Interom, Bilićevim Bešiktašem ili Vahinim Trabzonom i dužnicima iz Aalborga. Nešto bi napokon zaradili i od ulaznica i ne bi se zamarali proljećem u Europi...

Kad se podvuče crta pod nastupe hrvatskih klubova u europskim pretkolima, učinak je vrlo solidan: ukupno 16 pobjeda u 26 nastupa, samo po pet remija i poraza. I očekivano, dva kluba u Europskoj ligi. Splićanima se nema što prigovoriti, jer od njih se nisu ni očekivala čuda. Posebno od Hajduka koji je i protiv Kazahstanaca hodao po rubu ponora.

Bijeli su ionako već pobjednici Europske lige, jer takvu publiku vjerojatno nema ni jedan od 48 klubova najmasovnijega europskoga natjecanja.

Rijekina bajka, međutim, nije samo novi plasman u EL. Ako je ozareni predsjednik Damir Mišković jučer najavio Ligu prvaka na Kantridi, znači li to da će Kekova momčad biti toliko ''drska'' i ove sezone pokušati Dinamu preoteti naslov prvaka?

Uostalom, Zokiju su Riječani već preoteli Kup i Superkup, a izgledaju moćnije nego ikada. Čak i nego 1999. godine kada im je titula pobjegla u posljednjim sekundama...

>> Kakav Aalborg! Ovako je izgledalo dok je nogomet 'živio' u Zagrebu

>> Antolić presudio Petrolulu, Dinamo osigurao novu europsku jesen!

>> Rijeka razbila Sheriff u gostima i ponovno ušla u Europsku ligu!

Ključne riječi

Komentara 78

Avatar cluesblues
cluesblues
10:16 29.08.2014.

inace, jucer dok sam isal na tekmu, prolazil sam pokraj kafica u kvartu i u njima ekipe dalmosa i purgera zajedno gleda hajduka i zajedno navija - eto to je nesta sta u splitu nikad necemo gledat, jer dolje su, ko uostalom i u redakciji vecernjaka, zestoko navijali za rumunje….zato moze split imat kolko hoce navijaca, vidjet ovakvo zajednicko navijanje za hrvatske klubove u europi je neprocjenjivo...

MI
mirko0410
08:48 29.08.2014.

Pa ne daje Uefa nagrade za najbolju publiku koja usput pali bengalke a to se ne smije nego broji golove. Stalno pišete gluposti o navijačima od kojih se ledi krv u žilama protivnicima, da je to tako onda Barca, Real, Bayern i ostali ne bi kupovali velike igrače nego bi došli u Split iznajmili 300 torcidaša za sendvič i pivu i neka navijaju, neka lede krv protivniku. Naravno da ovo kaj se događa u Maksimiru nije dobro ali tu je uvijek neka borba, pa protiv imena, pa protiv Canjuge, sad protiv Mamića, sutra protiv nekog petog. Šteta Dinamu treba kao prvo jedan pristojan stadion sa nekih 25000 mjesta, natkriven i od tuda treba krenuti, ne dovoditi igrače koji nisu bolji od onih koje imamo. Pustiti proljeće u europi sa strane nek se igra, nek se pobjeđuje a rezultat će doći. Meni je osobno nekad puno važniji dojam od samog rezultata.

KO
Komacero
11:11 29.08.2014.

Dasovic ko Zvezdas treba lose pisat o Dinamu da naljuti Zdravka pa kad ga ovaj izvreda ide tuzba i Dasa kobasa zaradi za drugi stan,prvi mu kupio Zdravko.Tako je to inace placa u Vecernjaku mu dosta za cigarete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije