Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 osoba privedeno

Huligani napali izbornika Kovača i delegaciju HNS-a: Martinac udaren, a Vrbanović pogođen bocom

Niko Kovač
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
13.04.2015.
u 21:10

Delegacija HNS-a imala je neugodan incident na putu za Split gdje u utorak s predstavnicima Hajduka i Grada treba razgovarati o organizaciji susreta Italija - Hrvatska.

Na odmorištu Zir desetak huligana s obilježjima HNK Hajduk prvo je verbalno, a potom i fizički napalo delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, priopćeno je na službenim stranicama HNS-a.

Ostatak priopćenja HNS-a donosimo u cijelosti:

- Zahvaljujući smirenoj reakciji predstavnika HNS-a, incident je završen bez ozbiljnijih posljedica, uz manju štetu na službenom automobilu Saveza. U delegaciji HNS-a bili su izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Na mjesto incidenta pozvana je policija koja je izvršila očevid uz punu suradnju predstavnika Saveza.

Hrvatski nogometni savez ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju.

Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije.

Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zaslužuju živjeti u državi bez huliganizma - stoji u priopćenju HNS-a.

Kako doznajemo, Nikša Martinac prilikom napada dobio je nekoliko udaraca dok je Damir Vrbanović pogođen plastičnom bocom vode u glavu.

Iz PU ličko-senjske izvijestili su da je u 17 sati na autocesti A1 na odmorištu Zir u smjeru juga napadnuta delegacija Hrvatskog nogometnog saveza i to, kako navodi lička policija, sedam osoba. Zbog toga je 12 osoba privedeno u prostorije policijske postaje Gospić na kriminalističko istraživanje.

U ličkoj policiji rekli su nam da su dvije osobe fizički napadnute, a ostali verbalno te da je na Mercedesu HNS-a oštećenje i to da su iščupani retrovizori i brisači. Dodali su da se još utvrđuju sve okolnosti.

Osobe osumnjičene za napad su nakon incidenta iz Zira krenule prema jugu, te najvjerojatnije izašle na čvorištu Sveti Rok, a policija ih je zaustavila u kombiju splitskih registarskih oznaka u Gračacu.

Policija još uvijek nije navela odakle su dvanaestorica koji su bili u kombiju, a kod njih, prilikom uhićenja, nisu našli, kako su naveli iz HNS-a, oznake splitske navijačke skupine. Policija nije mogla potvrditi jesu li po putu možda odbačene. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Policija je potvrdila da je među fizički napadnutima Niko Kovač.

>>Vrbanović o napadu: 'Vrijeđali su nas i psovali. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera...'

>>'Osuđujemo napad na Kovača, a izgrednike ne smatramo navijačima'

>>Ovo su hrvatski igrači u ligama petice koje izbornik Kovač ne treba

>>Šuker: Politika se mora odrediti o skandiranju jer prijeti nam izbacivanje iz europskih natjecanja

Komentara 262

MA
manuutd
18:53 13.04.2015.

Dajte više , donesite te zakone,jako visoke novcane kazne i zatvor takodjer po nekoliko godina, inače nam prijeti totalni kaos !

ĐE
đelek
18:55 13.04.2015.

Stoka i zgubidanai,,koje pod hitno treba naučiti pameti!!!!Uvijek sam govoeio da je Hrvat ,,Hrvatu največi neprijatelj!!!!

DE
deroko_
18:55 13.04.2015.

Ovi huligani, pogotovo Splitski, sebi daju prevelika prava i ovlasti. Koliko jos tako, gdje je kraj tom vandalizmu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije