Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPOVI DERBIJA

Vučević: Suce nisam vrijeđao, a eksperti su potvrdili da je Hajduk oštećen

Goran Vučević Damir Burić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
07.12.2015.
u 13:31

- Žalosti me što moramo govoriti o suđenju, ali nećemo prestati ukazivati na pogreške kojima se izravno oštećuje Hajduk.

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević očitavao se o prijavi koju je dobio nakon utakmice Dinama i Hajduka u subotu na Maksimiru. Suci su ga prijavili jer im je rekao "Sram vas bilo, stidite se, ovo vaše suđenje je dno dna".

- Istina je da sam se obratio sucima poslije utakmice. Istina je da sam rekao ono što stoji u izvještaju: da ih može biti sram jer je njihovo suđenje bilo dno dna. To je moj stav, moja ocjena, a nikoga pritom nisam vrijeđao. Želim naglasiti da sam se tu referirao isključivo na glavnog suca utakmice (Ante Vučemilović) i na četvrtog suca (Dalibor Conjar). To što sam rekao ne odnosi se na pomoćne suce koji su odlično odradili svoj posao - rekao je Vučević, prenosi stranica Hajduka.

- Nikakvog vrijeđanja nije bilo - naglasio je sportski direktor Hajduka pa analizirao suđenje:

- Moju ocjenu o pogreškama na štetu Hajduka potvrdili su u svojim analizama sudački eksperti. Neopravdano isključenje Jeffersona je odluka kojom je Hajduk izravno oštećen i što je na kraju utjecalo na rezultat, a da se tu nije radilo o prekršaju, a još manje o žutom kartonu koji je značio isključenje. To je nepravedna kazna za našeg igrača koji po tome neće moći igrati na sljedećoj utakmici protiv Splita.

Hajduk će od disciplinskog suca Krešimir Vlajčevića tražiti da se ukine suspenzija Jeffersonu.

- Žalosti me što moramo govoriti o suđenju, ali nećemo prestati ukazivati na pogreške kojima se izravno oštećuje Hajduk. Smatram da je normalno da kao sportski direktor imam pravo komentirati  utakmicu pa tako i suđenje što je praksa u cijelom nogometnom svijetu - rekao je Vučević.

Spornu situaciju pogledajte ovdje.

>> Brbić nezadovoljan suđenjem: Pitam se ima li ovo više smisla...

>> Derbi Dinama i Hajduka na razini europoslastica

Komentara 19

ED
europski dinamo
13:55 07.12.2015.

Nevjerovatno da htv nije pokazao teski sudacki previd kad su dinamovi igraci krenuli sami na golmana. Nije da nismo ocekivali tako nesto.....

PO
PowerPoint
14:27 07.12.2015.

Vučeviću, jesu li eksperti potvrdili i sramotno suđenje na štetu Lokomotive protiv hajduka?

MM
mirko.mikic.miki
15:19 07.12.2015.

Suđenje je bilo dobro i na očekivanoj razini 8,3. Koliko sam gledao utakmicu u važnim detaljima vezanih za utakmicu, kao eventualna "pogreška" mogla bi se protumačiti druga brzopletost suca Vučemilovića kada je zaustavio igru dosudivši slobodan udarac nad Markom Rog, koji je brzo izveo isti gurnuvši loptu u lijevo, koju je primio napadač Dinama i krenuo bez nekih prepreka ka kaznenom prostoru. Sudac nije mogao dozvoliti brzo izvođenje jer se odmah uhvatio za džep i opomenuo Hajdukovog igrača, a samim time ne može se izvesti slobodan udarac bez zvižduka iako je isti izveden sa mjesta prekršaja. U duhu PNI-e napadač i momčad Dinama bili bi zadovoljniji da igrač Hajduka nije opomenut, a da su mogli imati brzo izvođenje slobodnog udarca, koji bi vjerovatno rezultirao izglednom prilikom za postizanje pogotka, ako ne i pogotkom. Kod druge opomene Jefersonu, suca može opravdati, iako mislim da je to mogao i trebao preskočiti s obzirom na kraj utakmice, namjera igrača Hajduka da nakon što je odnio i izbio loptu u kontaktu ispružio noge i stopala prema nogama igrača Dinama, iako baš nije morao. na usporenoj snimci se može vidjeti da je postojala "namjera" Jefersona da dođe do kontakta nakon što je izbio loptu, a onda pomalo namjerom, a pomalo proklizivanjem stvorio sliku o nekakvom namjernom, ne baš jakim kontaktom sa stopalima i nogama dinamovog igrača. Ovo se sve lagano vidi iz fotelje uz gemišt ili pivce. Tko je bio u terenu da je sudac dobro i na očekivanoj razini sudio ovu utakmicu... ima još detalja da može biti i drugačije, ali svi vole biti veći katolici od pape, ato je problem našeg društva. Nek bude svaka utakmica Dinama i Hajduka, kao i suđenje i svi bi trebali biti zadovoljni, osim svetaca i ljudi poput Marina Brbića koji su vjerovatno imali poklonjenu dvojku iz tjelesnog i zasluženu peticu iz matematike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije