Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Dujmović
Autor
Tihomir Dujmović

Nije li jednostavnije da Kosorica prijeđe u SDP?

'kosor_nnn_unu_01032012'
''
03.03.2012. u 12:00

Je li to ta paklena oporba kako je Šeks najavljivao da će biti HDZ nakon izbora? Ovakav HDZ Jadranke Kosor jamac je da će SDP 
u Banskim dvorima ostati dva mandata

Mimo svih deklariranih starih obećanja, dapače s izborenim novim ustupcima prema Kosovu, s posve legaliziranim četnicima, s jasnim ambicijama da pripoji Republiku Srpsku, Srbija je ipak dobila zeleno svijetlo da krene u Europsku uniju i sada će naši mudri dopisnici objašnjavati kako je to zapravo nadasve principijelna odluka Unije.

A što su nama radili? Sad se ponovno dokazuje da naša dodvornost nije bila nužna, da se može u Uniju i drukčije. Ali, to smo mi! Pogledajte kako nas mediji, zajedno s Vladom, uvjeravaju da ništa nije poskupjelo, kao da smo idioti! Spremaju se promijeniti zakon o radu, a skupljali su potpise baš da se taj zakon ne mijenja! Danas Čačić mrtav-hladan veli da nije isto skupljati potpise onda i danas jer da se onda rušila vlada?! I svi šute o toj ofenzivi na zdrav mozak! Pogledajte kako su skršili štrajk mljekara! Simbiozom vlasti i medija melje se starim ruskim tenkovima sve ispred sebe!

Na redakcijske stolove dobačen je policijski dosje o jednom od lidera prosvjeda i sad više nije tema cijena mlijeka, više nije tema drži li se Dukat ugovora, sad više nije tema pijemo li doista prastaro mlijeko iz uvoza dok traje štrajk. Ne, tema je passat star šest godina koji vozi štrajkač! Njemu se zaviruje u tanjur, ulazi mu se u novčanik, kao da to ima ikakve veze sa štrajkom.

Čisti nepatvoreni boljševizam! Kad ste uz te metode još onu noć (naravno da se hapsi noću!) i pohapsili najglasnije štrajkaše, a mediji su to šutnjom pozdravili, štrajk je bio slomljen. Koja nepodnošljiva lakoća vladanja!

Jer oporbe nema i ne vidi se kad će se pojaviti. Evo, nakon pet tjedana Jadranka Kosor sazvala je ipak predsjedništvo stranke i to zato jer je morala predati financijsko izvješće o stranci, inače je pitanje bi li uopće bilo sjednice. No, ni na toj sjednici stranka još nije raspravljala o rezultatima izbora. Ni sada!

Time HDZ ostaje jedina stranka koja o izborima uopće nije raspravljala. Ne samo to, vodstvo glavne oporbene stranke ni o jednom aktualnom pitaju nije progovorilo slova od kad su u oporbi. Predsjedništvo stranke jednog slova nije progovorilo o najavi da će se ukinuti Dan državnosti, nisu se očitovali o potrebi titlovanja srpskog jezika na televiziji, niti riječ nisu rekli o PDV-u, stranka kao stranka nije se oglasila na Josipovićevu tezu da je ustaška zmija u Hrvatskoj i dalje nazočna, a o najavi da bi Sabor trebao ukinuti pokroviteljstvo nad Bleiburgom, nisu ni riječ prozborili. To je ta paklena oporba kako ju je Šeks najavljivao da će biti HDZ nakon izbora? Oni nemaju snage ni hrabrosti čak ni o Milanovićevim optužbama glede novca koji je navodno tajno stajao u stranačkoj blagajni otvoriti raspravu u svojim redovima! Predsjednica stranke, pak, toliko bježi od svih tih tema i samo ih prigodničarski komentira pred TV kamerama da je ovaj put sazvala predsjedništvo, a da uopće teme nije odredila!

Sazvala je predsjedništvo nakon pet tjedana, ali bez predloženog bilo kakvog dnevnog reda! Tako je Tito sazivao sjednice predsjedništva ‘45! Bez dnevnog reda! I s tom anemičnošću bi HDZ Jadranke Kosor trebao jednom srušiti ovu vlast? Obratno, ovakav HDZ Jadranke Kosor je jamac da će SDP dva mandata ostati u Banskim dvorima. Jamac! Pa današnji HDZ nema snage ni petlje, što je najgore ni potrebe kroza stav svog vrhovnog tijela, a to je predsjedništvo, ni jednu riječ progovoriti o tome da im vlast upravo eutanazira Ured za istraživanje komunističkih zločina. Na predsjedništvu stranke ni riječi ni o tome! Ostane li Kosorica na čelu stranke, ovakav HDZ se može slobodno raspustiti. Nije li jednostavnije da gospođa prijeđe u SDP umjesto da ovako ubije stranku? A o svim ovim relacijama mediji uglavnom šute!

I nije tema taj opći društveni nemoral, nego je udarna medijska tema broj haljina i bundi Mije Begović! Jer mediji čak i kad se dotaknu glumačkih problema, ne raspravljaju o paradoksima koje je, primjerice, otvorila neki dan na RTL-u Anja Šovagović pitajući se je li normalno da ravnatelj njenoga kazališta Gavella, gospodin Stazić, javno izjavi da u slobodno vrijeme skuplja novac za kazalište na Brijunima, dakle, za konkurentsko kazalište, (to je isto kao da radite na HTV-u i popodne skupljate donacije za Novu TV!) niti je itko registrirao da ravnateljica HNK tvrdi da fala Bogu njeni glumci ne glume u sapunicama, premda joj kako ističe Šovagovićeva, barem pola glumaca nacionalnog kazališta uredno glumi u raznim sapunicama.

Ovakvi nonsensi se medijski uopće ne registriraju! Samo nevažno, površno, trivijalno ili hajka kad nekog treba zatući. To je, nažalost, danas hrvatsko novinarstvo.

Ključne riječi

Komentara 230

FL
flick
12:18 03.03.2012.

Dujmoviću sve si dobro reko. Nema se kaj ni dodati ni oduzeti.

MR
mravac8
14:03 03.03.2012.

dsonjic Na temelju čega trvrdiš da SDP nije kršćanska stranka?

KT
Karika Tura
14:32 03.03.2012.

03.03.2012. u 14:30h mravac8 je napisao/la: Karika Tura Stvrno malo znaš o ljudskoj psihologiji. Novca nikad dosta, lopovima nikad dosta. ************ A kaj ti si diplomirani psiholog bez radnog iskustva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?