Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.10.2011. u 18:41

Najlakše je ubiti glasnika. Ali HDZ se ne namjerava zaustaviti samo na zastupnicima

U panici zbog istraga koje, očito, neće ostati samo na izbačenim hadezeovcima, HDZ je odlučio svima začepiti usta. Kad ne može zaustaviti iskaze koji terete i one koji i dalje sjede u vrhu HDZ-a, onda će taj HDZ udariti na slobodu govora. Na mala vrata vratiti verbalni delikt. I saborskom zastupniku zbog izgovorene riječi ukinuti imunitet!

Ako zastupnik, nije bitno je li to bombarder Željko Jovanović, jer će sutra biti netko posve drugi, ne može bez straha i sasvim slobodno govoriti, onda je to zaista sumrak demokracije. Najlakše je ubiti glasnika. Ali HDZ se ne namjerava zaustaviti samo na zastupnicima. Gubicu hoće začepiti i novinarima novim Kaznenim zakonom.

Njime se određuje kazneno djelo sramoćenja i klevete čime će se, rekao je neki dan Šeks, stati na kraj dijelu medija kojem je jedini cilj sramoćenje pojedinaca iz političkog i javnog života. Zar će nam Šeks i njemu slični politički dinosauri određivati o komu se smije pisati ili govoriti!? Da, istina ponekad zna biti sramotna. Ali nije zato kriv novinar ili zastupnik. Kriv si je svatko tko se sam uvalio u marifetluke.

Ključne riječi

Komentara 143

IV
ivor
23:04 21.10.2011.

opa bato, jesi li ove jezične doskočice sam smislio ili su ti pomagali? Djeluju vrlo uvjerljivo kao argumenti. Uostalom, kao i sve drugo što pišeš.

OB
-obrisani-
00:52 22.10.2011.

A.S.Puš(i)kin ...jasno mi je da imaš cjenik... ...ali tri sdele... ...pa ti ćeš cili život proves bez mudanta...

VI
vidimškoj
20:09 21.10.2011.

pa adeze i postoji zato da bi budale imale za koga glasat. Ajde da sada vidimo koliko tih budala ima ovde na portalu ??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?