Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

'Nisam znao da antibiotici mogu loše djelovati na suncu pa sada trpim posljedice'

sunčanje
Foto: Thinkstock
1/2
29.06.2015.
u 11:09

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Došla je sezona kupanja, otišao sam na more, ali nisam znao da antibiotici mogu loše djelovati na suncu pa sada trpim posljedice.

Pijem Silapen tri puta na dan i nakon što sam bio na suncu pojavile su mi se crvene točkice po tijelu, na dijelu koje je bilo otkriveno suncu. Danas je drugi dan da to imam, i dalje ne prolazi, a još sam i izgorio. Zanima me hoće li to proći i otprilike za koliko vremena? Imam 15 godina. Ne pušim i ne pijem.

Odgovara dr. med. Jadranka Sokol, spec. dermatologije i venerologije, Poliklinika Sokol, centar za dermatovenerologiju i medicinsku kozmetologiju

Uvijek je potreban veliki oprez pri uzimanju antibiotika i izlaganja suncu. Budući da ste razvili kožni osip, predlažem da prestanete uzimati antibiotik i da se prestanete izlagati suncu. Javite se nadležnom liječniku koji će vam dati antihistaminik i adekvatnu lokalnu terapiju uz koju će se simptomi povući.

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

>>Kroničnu upalu potrebno je liječiti antibioticima barem 10 dana

>>'Ujutro su mi natečena stopala, jedva obujem cipele'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije