Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
recept za zdravlje

Izdržite zimu bez bolesti uz dovoljno sna, vode i bez stresa

kihanje,bolest,prehlada,gripa
Foto: Thinkstock
10.02.2015.
u 18:27

Za dobro funkcioniranje organizma mnogo toga možete napraviti sami, a prije svega pronađite metodu opuštanja

Za optimalno funkcioniranje organizma i imunosustava možete mnogo toga napraviti i sami. Prehlade, virusne upale, gripa i različite vrste infekcija mogu se izbjeći ili se tijek bolesti može ublažiti ako organizam kvalitetno pripremimo – konzumiranjem zdrave hrane, redovitim kretanjem, izbjegavanjem cigareta i alkohola, promjenom loših životnih navika i izbjegavanjem stresa!

U zimskim mjesecima nikako ne treba izbjegavati redovitu tjelesnu aktivnost jer se tijekom vježbanja stanice imunosustava ubrzano kreću kroz tijelo i učinkovitije uništavaju mikroorganizme. Bez straha, ali dobro i debelo odjeveni, krenite u šetnju unatoč snijegu i hladnoći.

I izbjegavanje stresa ključno je za sprečavanje bolesti i jačanje imuniteta, a svatko od nas može pronaći metodu opuštanja koja pomaže, poput hobija koji nas vesele i opuštaju.

U obrani organizma pomažu i kvalitetan san, dovoljno tekućine i zdrava prehrana. Birajte sezonsko voće i povrće i pripremite ga u obliku voćnih sokova ili prirodnih napitaka od voća i povrća s ledom (tzv. smoothies) koji postaju sve popularniji, a ne moraju biti skupi za pripremu. Možete ih konzumirati cijeli dan, a posebice ujutro uz doručak. Osim što ćete organizmu osigurati vitamine, istraživanja pokazuju da su osobe koje ujutro pojedu kvalitetan obrok cijeli dan produktivnije i aktivnije.

>>Odjel za javno zdravstvo u Kaliforniji: Ne radite ''zabave s ospicama''

>>Gripa se može zakomplicirati, djeci čistite nos i perite ruke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije