Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka roditeljima

Odjel za javno zdravstvo u Kaliforniji: Ne radite ''zabave s ospicama''

ospice
Foto: Thinkstock
10.02.2015.
u 11:38

Inače, ''zabave s ospicama'' bile su popularne u 50-tim i 60-tim godinama prošlog stoljeća prije uvođenja programa cijepljenja djece protiv ospica, zaušnjaka i rubeole.

Kalifornijske zdravstvene vlasti upozoravaju roditelje da ne rade ''zabave s ospicama'' na kojima namjerno izlažu svoju djecu ospicama i drugim dječjim bolestima, javlja ABC News.

U priopćenju objavljenom jučer kalifornijski odjel za javno zdravstvo navodi da su snažno protiv namjernog izlaganja djece ospicama jer ih na taj način nepotrebno izlaže potencijalno velikoj opasnosti i to može pridonijeti daljnjem širenju epidemije.

Inače, ''zabave s ospicama'' bile su popularne u 50-tim i 60-tim godinama prošlog stoljeća prije uvođenja programa cijepljenja djece protiv ospica, zaušnjaka i rubeole. Zabave su nastale zbog uvjerenja da se na taj način djeci jača imunitet jer netko tko je već prebolio ospice ne može ponovno od njih oboljeti.

>> Ospice dobila djeca koja nisu cijepljena, četvero oboljelih razvilo upalu pluća

>> Odbili cijepiti dijete pa moraju birati – ili 2000 kn kazne ili tjedan dana zatvora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije