Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Barbara Kolar: Jedem više manjih obroka, kakvo trčanje u četiri ujutro?

barbara kolar
Foto: Dario Njavro/HTV
1/5
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
22.01.2014.
u 07:36

HTV-ova voditeljica Barbara Kolar jelovnik je prilagodila nalazima testa intolerancije na hranu i u samo nekoliko mjeseci postigla zavidnu liniju. Najdražim slasticama počasti se i danas, ali ne tako često

Jeste li primijetili novu liniju Barbare Kolar? Šalimo se, naravno da jeste jer elegancija najpoznatije plavuše s malih ekrana nikome nije mogla promaknuti.

HTV-ova voditeljica ostavila je bez daha kada se početkom aktualne sezone „Plesa sa zvijezdama“ pojavila u svom do sada najboljem fizičkom izdanju. Motiv za mršavljenje, kaže, nije bio samo estetske prirode nego prije svega zdravstvene. Još prije nekoliko godina patila je od migrena zbog kojih joj je, zbog uzimanja lijekova, stradao želudac. Odlučila je napraviti test intolerancije na hranu ne bi li tako otkrila izvor problema. Tada je tek desetak dana uspjela biti disciplinirana glede namirnica kojih se trebala odreći, no u tom kratkom periodu sve su joj boljke nestale.

Nema odustajanja

Prošlog proljeća posegnula je za starim nalazima i čvrsto odlučila ne posustati.

– Izbacila sam žitarice, odnosno brašno, tako da su s menija nestali tjestenina i kruh. Uz to, pokazalo se da mi ne odgovaraju ni mliječni proizvodi, a ja sam uz njih samoinicijativno izbacila i šećer. Rezultati su bili sjajni, počela sam se bolje osjećati, a i gubiti kilograme – objašnjava Barbara za Moje zdravlje.

Njezin se jelovnik sastojao od ribe, mesa te puno povrća i nešto manje voća s obzirom na to da je i ono puno šećera. Da je novi režim bio pun pogodak, pokazalo se nedavno kada je zbog puknuća slijepog crijeva bila u bolnici, a krvna slika bila joj je odlična.

– Nije mi teško odricati se jer sam napravila “switch” u glavi. Sad pored mene svi mogu sve jesti, a da ja ne osjetim želju za tim. Povremeno se počastim nečim poput sladoleda jer se živi samo jednom i treba uživati u životu. Ovo me tek naučilo umjerenosti koju prije nisam imala. Na sugestiju stručnjaka kod kojih je radila testove, nakon tri-četiri mjeseca postupno je vraćala zabranjene namirnice, no brzo se ispostavilo da joj u većoj količini zaista smetaju.

Barbara naglašava da su se pojavile i neke dezinformacije vezane za njezin gubitak na težini.

– Nije istina da sam svaki dan obilno doručkovala. Prvi obrok mi je tek u 11 sati, a poslije više manjih obroka. Što se tiče rekreacije, to su tek duge šetnje s mojim psom, koje traju ukupno i do četiri sata dnevno. Priče o trčanju nisu točne jer trčati ne smijem zbog leđa. Uostalom, kakvo trčanje u četiri ujutro? – smije se Barbara.

>>Prekrasne Barbara Kolar i Žanamari Lalić na premijeri filma 'Američki varalice'

>>Ma kakva Severina, Barbara Kolar je kraljica pozornice

Komentara 20

Avatar Sugar Kane
Sugar Kane
08:33 22.01.2014.

Prehrana, po ovome što je opisano, djeluje dobro. Izbačeni monosaharidi i disaharidi, kao i transzasićene masnoće, puno proteina i povrća, nadam se da su tu i zdrave masnoće... Ali čini mi se da tu ima premalo fizičke aktivnosti, svaka častast šetnjama s psom ali nije to dosta. Barbaru bi mogao vrlo brzo početi mučiti skinny fat sindrom... događa se ljudima koji nemaju višak kg ali im se onako sve objesi, obično im ostane škembica, a ruke i noge se stanje. Svakako bi trebala uvesti, uz cardio (ajmo reći da bi za to možda bile dosta i te šetnje s psom ako su dovoljno duge i ako fakat hoda brzo) i vježbice snage, s bućicama...

ĆA
ćaćaća
11:12 22.01.2014.

bara nije rođena za manekenku i gotovo..slađa mi je bila kao buca..

AL
Alkana
10:36 22.01.2014.

Iskreno, kila ima manje ali da li je i ljepša, o tome se može diskutirati. Meni nije. Važno je ipak kako se ona osjeća i je li ona zadovoljna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije