Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razotkrivamo

Ako sjedite u klimatiziranim prostorima, izgubit ćete kosu?

Gubitak kose
Foto: Shuttterstock
14.04.2015.
u 09:25

I dok mnogi traže uzroke ovoj neugodnoj pojavi kod sve mlađih osoba, razotkrivamo neke od najčešćih mitova o gubitku kose koji su "pustili korijenje"...

Gubitak kose sve je češća boljka muškaraca, ali i žena.

I dok mnogi traže uzroke ovoj neugodnoj pojavi kod sve mlađih osoba, razotkrivamo neke od najčešćih mitova o gubitku kose koji su "pustili korijenje"...

1. MIT: Boravak u klimatiziranim prostorijama uzrokovat će gubitak kose

Istina je da boravak u takvim prostorijama može isušiti kosu, ali ne postoje znanstveni dokazi da će to zaista i dovesti do gubitka kose.

2. MIT: Ako vam svaki dan ispadaju vlasi, to znači da ćelavite

Istina je da je sasvim normalna pojava da na dan otpadne i do 100 vlasi. Ali ako gubite više kose od uobičajenog, tada se obratite liječniku.

3. MIT: Razni proizvodi za kosu mogu uzrokovati otpadanje

Istina je da proizvodi za kosu koje možete kupiti ne uzrokuju gubitak kose. Ipak, ako primijetite da gubite previše kose, radije se malo suzdržite od raznih tretmana kose

4. MIT: Masaža vlasišta i češljanje može usporiti gubitak kose

Istina je da to baš i neće pomoći da usporite ili zaustavite otpadanje kose. Previše četkanja/češljanja kose  može lako dovesti do oštećivanja vlasi i gubitka kose.

5. MIT: Kada ošišate kosu ona će narasti čvršća

Istina je da to nema poveznice jer kosa raste iz korijena pa to što ćete je odrezati neće nikako utjecati na debljinu i kvalitetu vlasi.

6. MIT: Sušenje kose ne uzrokuje otpadanje

Istina je da sušenje kose vrućim zrakom može oštetiti kosu. Ali neće uzrokovati trajni gubitak kose, odnosno otpale vlasi zbog sušenja vrućim zrakom će brzo ponovno narasti

7. MIT: Ništa ne možete napraviti da usporite ili zaustavite otpadanje kose

Istina je da nešto zaista i možete učiniti. Znanstvenici su napredovali na tom polju pa u današnje vrijeme nije nužno da se samo pomirite s činjenicom da gubite kosu. Razgovarajte s liječnikom i doznajte što možete učiniti po tom pitanju.

>>Želite li spriječiti sijede vlasi? Ništa lakše, jedite ovo!
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije