Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivni intervju donosi DIVA STYLE

Roksanda Ilinčić otkriva što osjeća kada odijeva Obamu ili Kate Middleton

Roksanda Ilinčić
Foto: Diva
11.12.2014.
u 12:01

Nagradu red Carpet u sklopu British Fashion Awards osvojila je 2012.

Roksanda Ilinčić jedno je od najvrućih imena britanske i svjetske modne scene.

Njezin ženstveni, linijski savršen i bojama nadahnjujući dizajn postao je odabir Michelle Obame, Kate Middleton, Keire Knightley, Gwyneth Paltrow, Emme Stone, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Jessice Chastain, Emily Blunt, Tilde Swinton, Lady Gage, Rite Ore, Penelope Cruz i drugih čija imena dominiraju A-listama.

Za magazin Diva Style dala je ekskluzivni intervju glavnoj urednici Tonkici Zlački u kojem govori o stilu, modi, svom putu, obitelji i ženstvenosti.

Roksandina estetika je elegantna i pročišćena pa ne čudi da je u rodnom Beogradu studirala arhitekturu i primijenjenu umjetnost, da bi 1999. godine došla u London na prestižni koledž za umjetnost i dizajn Central St. Martins, gdje joj je mentorica bila legendarna profesorica Louise Wilson pod čijom je paskom magistrirala žensku modu. Velikom je brzinom počela mapirati svoje ime na karti britanskog dizajna, a tvrtku je u početku djelomično financirala novcem koji je zaradila kao manekenka.

Svoju prvu kolekciju lansirala je 2002. godine, a na Londonskom tjednu mode prvi put predstavila se 2005. godine pod pokroviteljstvom projekta Top Shop New Generation. Godinu nakon toga Britansko modno vijeće nominiralo ju je za izbor nove dizajnerice godine, a 2012. osvojila je nagradu Red Carpet u sklopu British Fashion Awards.

Roksanda se već dugo ne ubraja u talente nego pripada u renomirana dizajnerska imena svoje generacije poput Jonathana Saundersa, Christophera Kanea, Petera Pilotta ili Nicholasa Kirkwooda.

Za Divu STYLE, između ostalog, odgovorila je i na pitanje što prvo pomisli kada na cesti ili crvenom tepihu vidi ženu koja nosi njezin dizajn.

– Uvijek sam iznenađena! Imala sam sreću vidjeti svoj dizajn na nekima od najmoćnijih i najinspirativnijih žena svijeta, ali svejedno se nisam na to naviknula. Bila to prva dama SAD-a Michelle Obama ili jedna od mama ispred ulaza u školu, spoznaja da je netko odabrao vaš rad čini vas ponosnim i podsjeća me na to zašto sam odabrala da u životu radim upravo to.

Cijeli intervju pročitajte u novom broju Dive STYLE uz koji je u prodaji i infinity šal by Loredana Bahorić. Cijena paketa je 49,90 kuna.

>>Jelena, Roksanda i seksi Vlaho – omotani šik infinity šalom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije