Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije teško

10 savjeta za kosu kakvu ste oduvijek željeli

kosa
Foto: Thinkstock
1/2
30.03.2015.
u 15:12

najčešće moramo posezati za sitnim lukavstvima i trikovima koji našu kosu dubinski hrane, raščešljavaju bez kidanja vlasi i oblikuju s minimalno invazivnim tehnikama.

Kosa je ukras i svojevrsna kruna ženske ljepote, no nažalost nismo sve rođene sa savršeno podatnom i zdravom kosom koju je uvijek lako oblikovati i održavati.

Upravo iz tog razloga, najčešće moramo posezati za sitnim lukavstvima i trikovima koji našu kosu dubinski hrane, raščešljavaju bez kidanja vlasi i oblikuju s minimalno invazivnim tehnikama.

1. Koncentrirajte regeneratore i maske samo na vrhove kose

Osim ako imate stvarno jako suho vlasište i kosu od korijena do vrhova, nema potrebe da hranjive proizvode nanosite uz samo vlasište, odnosno na čitavu dužinu kose. Regeneratore i maske aplicirajte samo na zadnju trećinu dužine kose jer u protivnom riskirate da prije vremena i nepotrebno zamastite vlasište i učinite izgled svoje kose neurednim.

2. Ukosnice pošpricajte lakom za kosu

Ukoliko često oblikujete svoju frizuru koristeći ukosnice, vjerojatno ste primijetili da vrlo brzo skliznu s mjesta na kojem ste ih namjestili, pogotovo ako imate prirodno svilenkastu kosu. Ukoliko ih malo pošpricate lakom za kosu, to će ukosnicama pomoći da teže skliznu s predviđenog mjesta, a ovaj mali trik će u konačnici dovesti i do toga da vam cijela frizura dugotrajno izgleda dobro bez popravljanja.

3. Prebacite se na svilene jastučnice.

Većina nas sigurno spava na pamučnim jastučnicama, no prebacivanje na svilene varijante pomoći će istovremeno i vašoj kosi i koži. Osim što spavanje na standardnim pamučnim jastučnicama pojačano izaziva bore na koži, ono šteti i kosi koja je kao rezultat toga manje hidratizirana i nerijetko ulegnuta od spavanja. Možda vam se ovo ne čini kao veliki faktor koji umanjuje zdravlje i lijep izgled vaše kose i kože, no pomislite samo na kumulativni učinak ovog izbora kroz godine.  

Svih 10 savjeta pročitajte na portalu Fashion.hr

>>Birate li uvijek pogrešnu frizuru? Evo kakvu biste boju trebali imati prema obliku glave

>>VIDEO Mislite da znate isprati kosu? Pogledajte ovo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije