Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Dujmović
Autor
Tihomir Dujmović

Milanovićeva prevara: političari i “mladi lavovi” u NO-ima

\'27.01..2012.Zagreb- Ministar financija RH Slavko Linic Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
10.03.2012. u 12:00

Sve se prevare toleriraju zato što je HDZ još više izvarao narod, a razina na koju Kosorica spušta stranku jamči i Opačićki i Liniću da mogu iz regala izvući čaše za šampanjac.

Činjenica da je nova vlast tako hladnokrvno zgazila ponosno predizborno obećanje o tome da neće političari sjediti u nadzornim odborima kao u zloglasno HDZ-ovo doba, otvorila je oči i na lijevom političkom i medijskom spektru i sve se glasnije šapuće stara dilema: jesmo li opet prevareni? Činjenica je da nam je Milanović u pobjedničkoj noći najavio dolazak novog svjetonazora i zato dramatične promjene poput revolucionarne najave da će dekriminalizirati lake droge i nisu čudne, tu začuđuje frapantna lakoća donošenja te odluke, a da se ne pobroje posljedice. No, niti nam je Milanović prije pobjede obećao da će političare slati po nadzornim odborima niti smo prije pobjede čuli, kao nedavno od Opačićke, da zapravo kvalitetnih menadžera i nemamo. Niti nam je obećana promjena Zakona o radu. Obratno! I zato se već sada, samo nekoliko mjeseci nakon dolaska na vlast ima razloga pitati: jeste li nas prevarili?

Pragmatičnost je stara zastava svih političara, no tlak skače kad ste uoči izbora prepuni fraza o mladima kojima treba dati šansu, a onda ne samo da Opačićka naciji u lice istrese, gotovo kao uvredu, tezu da mladih sposobnih menadžera nemamo, nego doista vidite da je sva ta priča o SDP-u kao rasadniku mladih kadrova bila obična predstava.

Jer, sada u ZG Holding šalju vremešnog Matu Crkvenca! Koji dan prije aktivirali su Ivu Družića poznatog po tome da je u CK mirio Šuvara i Miloševića, tobože da su oba pretjerivala! Dakle, Družić i Crkvenac su ti mladi lavovi SDP-a? Osim toga baš oni koji su nam obećali da u nadzorne odbore neće slati političare, u Inu šalju dvojicu političara da tamo čuvaju hrvatske interese. Linića, koji je bio jedan od prvih promotora prodaje Ine prije deset godina, a Ina je zapravo tad prodana, sve kasnije bila je gola tehnika. Po čemu bi Linić mogao i trebao biti veliki čuvar Ine deset godina poslije?

Zajedno s njim za stol s Mađarima stiže Čačić koji je obzirom na svoju mađarsku tragediju u najmanju ruku u latentnom mogućem sukobu interesa! Osim što nam nikada nije bilo rečeno da će političare slati u nadzorne odbore, nikad nije najavljeno niti to da će se u Saboru ukinuti ispravak netočnog navoda, jedina poslovnička mogućnost da tamo uopće oponirate.

U predosadnom Saboru u kojem, kako nam kamera nepogrešivo otkriva, dobar dio zastupnika u klupe sjeda da na miru pošalje tih desetak SMS-a, ukidanje ove institucije pretvoriti će sabor u mauzolej! Uostalom pogledajte čime se oni bave: promijenili su naziv ministarstvu zdravstva u ministarstvo zdravlja, ukidaju ispravak netočnog navoda u Saboru, a gospođa Holly uvela je ponedjeljak kao bezmesni dan u kantini svog ministarstva!

Mladih menadžera ne da nemaju, nego tvrde da takvi sposobni ovdje ne žive, političare šalju u nadzorne odbore unatoč decidiranim obećanjima, a pronicljivi sindikalist Sever već se pita što li su to obećali reketarima iz agencija za kreditni rejting da nam stoji stara ocjena u trenutku kada je rejting srušen puno ambicioznijim zemljama. Uostalom i sindikati su pred prevarom. Potpuno je jasno da moramo mijenjati Zakon o radu jer su neke njegove odredbe mimo svake pameti, no bilo je to jasno i onda kad su esdepeovci huškali sindikate i skupili 700.000 potpisa da se Zakon o radu ne dira.

Sve se ove prevare toleriraju samo zato što je HDZ još više, još dublje i još temeljitije izvarao ovaj narod, a razina na koju sad spuštaju stranku jamči i Opačićki i Liniću da mogu iz regala izvući čaše za šampanjac. Afera s Pašalićem po svoj prilici bila je matematika izašla iz Šeksova šinjela, a danima prije nego li se on ukazao na jednom skupu, gospođa Kosor nije demantirala niti napise kako se srela s njegovim ljudima niti da je znala da se vraćaju u stranku. Tek kad je Ivić Pašalić na scenu javno izašao i Kosorica i Šeks prepali su se i distancirali od cijele operacije.

Dali su ljudima pristupnice da se vrate u HDZ, a onda, kad je afera pukla, tobože su se sjetili da bez odluke Časnog suda nitko ne može natrag ako je prije izbačen. Sad su se to sjetili? Vjeruje li netko da bi Šeks zaboravio na tu kapitalnu odluku stranačkog statuta u trenutku kada Kovaču daje pristupnicu?

S druge strane, priča o Pašaliću ne otvara samo moralnu dilemu o tome da se pozdravnim govorom na skupu stranke proziva za kršenje statuta čovjek za kojeg se zna da su mu prostački ukradeni predsjednički izbori, odnos prema Pašaliću otvara pitanje može li HDZ planirati pobjedu odbacujući bilo koji dio korpusa na desnici u trenutku kada SDP vlada po modelu da je okupio pod svoj šator doslovno sve: od Ive Družića do ministrice Holly?

Komentara 60

BA
babilon
11:50 11.03.2012.

liniuć i čačić su došli u inu da bi je zampirali do kraja

AB
abram
12:12 10.03.2012.

....nisu to mladi lavovi, već PIONIRI maleni....

ĆA
ćaćaća
12:44 10.03.2012.

hrvatska je postala pijonirska država..imam osjećaj da će se još malo štafeta trčati:)))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?