Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suzdržite se

5 stvari koje nikako ne smijete raditi kad ste ljuti

stres
Foto: Thinkstock
06.05.2014.
u 12:06

Ako ipak morate voziti u takvim trenucima ljutnje, onda stručnjaci savjetuju da se ne "zabuljite" ravno ispred sebe i riskirate da "gledate u prazno".

Žestoka svađa s partnerom neće utjecati samo na trenutni odnos između vas dvoje, već i na svakodnevne obveze.

Ako sjednete za upravljač automobila ljuti, možda nećete moći pratiti situaciju u prometu kako biste to inače mogli dok vam se po glavi ne roji mnoštvo misli vezanih za svađu.

Osim što biste trebali izbjegavati voziti trebali biste izbjegavati još neke svakodnevne situacije.

1. Nemojte prespavati

Zasigurno ste se sjetili one: Nikada ne idite u krevet ljuti! I to je zaista istina. Odlazak na spavanje "sačuvat" će uspomene i emocije, pokazalo je istraživanje objavljeno u Journal of Neuroscience. A te negativne emocije ne želite sačuvati, zar ne?

2. Nemojte voziti

Kako smo naveli, vožnja automobila može biti jako opasna radnja ako sjedate za upravljač ljutiti. Istraživanja su pokazala da ljutiti vozači doživljavaju više prometnih nesreća. Često ljutiti vozač može gledati ispred sebe, ali zapravo ne vidjeti pješaka ili drugi automobil. Ako ipak morate voziti u takvim trenucima ljutnje, onda stručnjaci savjetuju da se ne "zabuljite" ravno ispred sebe i riskirate da "gledate u prazno", već pogledavajte češće sastrane.

3. Nemojte se tješiti hranom

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ako ste ljuti češće ćete birati nezdraviju hranu, a samim time i u organizam unijeti mnogo neželjnih kalorija koji će se s vremenom još više nataložiti ako uvijek u ljutnji imate poriv za "čišćenjem hladnjaka". Sigurno nećete posegnuti za brokulom.

4. Nemojte pisati po Facebooku

Možemo razumjeti da ste ljuti i da to želite nekome reći kako bi vam bilo lakše, ali nemojte pisati na Facebooku da ste se posvađali, da je on ovakav i onakav. Kada ste to napisali, ne možete povući.. Čak i ako brzo izbrišite neki su to već vidjeli, a zaista ne mislite to što ste napisali. Samo ste ljuti. Isto se odnosi i na pisanje emailova.

5. Ne pijte alkohol

Može vam se činiti da će čaša vina nakon napornog dana pomoći da se opustite, ali može učiniti baš suprotno. Postoji velika vjerojatnost da će vaša ljutnja baš isplivati na površinu jer zbog utjecaja alkohola možete izgubiti samokontrolu i učiniti nešto što ćete zažaliti.

>>5 okrutnih stvari zbog kojih žene žele muškarce gađati štiklom u glavu

>>Muškarci ne znaju pokazati osjećaje jer su odrasli uz 'dječaci ne plaču'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije