Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
troje djece

Dilema u nesretnom braku: 'Trebam li otići ili ostati? Donijela sam najtežu odluku'

Carly Israel
Foto: Facebbok/Carly Israel
13.07.2016.
u 16:36

Žene i muškarci diljem svijeta danas se susreću s teškim pitanjem, otići ili ostati u braku u kojem stvari odavno nisu na mjestu

"Našla sam se da guglam 'Trebam li ostati uz djecu'. Molila sam Boga da mi kaže što da radim. Plakala sam svaki dan dok sam hodala svojom savršenom kućom. Šest godina braka i savjetovanja, tri lijepa dečka, bez sukoba, bez preljuba, bez kockanja, ali sam svakoga dana umirala iznutra', započela je svoju priču Carly Israel iz Clevelanda i osvojila srca brojnih ljudi u svijetu koji se susreću s istim problemom, a to je da su nesretni u braku.

"Nikad nisam znala koliko usamljen možeš biti u braku, ležeći u krevetu, jedan pored drugog, bez dodira, svatko na svom mobitelu...", napisala je u svojoj priči za Huffington Post Carly.

Nastavlja da je njezin suprug ljubazan čovjek i dobar otac. Žudjela je, kaže, svakim danom za tim da se ponovno povežu i nastave dalje. "Imali smo malu djecu i razvod bi ih uništio. Tako sam odlučila ostati, a svakog dana komadić mene je umirao", napisala je.

'Izabrala sam sebe'

"Sjedeći sa mnom moje dvije najbolje prijateljice gledale su me i rekle: 'U tebi više nema života'. Pokušavala sam ostati uz djecu, uz njega i u tom procesu ja sam bila izgubljena. Protivila sam se savjetima obitelji i prijatelja te sam ostavila savršen život i izabrala sebe", podijelila je Carly svoju priču. I tada je sve krenulo. Pravni postupak razvoda bio je brutalan i mučan, no sve je na kraju podnijela. 

"Danas su moji sinovi uspješni i njihov život možda ne izgleda onako kako smo planirali i kako sam sanjala, ali oni imaju majku koja sja iznutra". Stoga je Carly sa svima onima koji su nesretni u braku i pokušavaju naći izlaz podijelila nekoliko pozitivnih stvari koje je naučila nakon mučnog razvoda.

10 pozitivnih stvari koje vam dođu kao dar

1. Možete stvarno upoznati svog bivšeg ili bivšu
2. Više ćete se približiti Bogu
3. Ostat će vam samo pravi prijatelji 
4. Nećete više osjećati krivnju nakon razvoda, ona će nestati
5. Vi ćete biti u najboljoj formi 
6. Nema više borbe za to kako se pali stroj za pranje posuđa
7. Vi ćete otkriti koliko ste otporni
8. Više ćete pisati, čitati, plakati i razmišljati
9. Znat ćete točno na što treba obratiti pažnju kod idućeg odnosa
10. Nakon što sa strane stavite sve, novac, skrbništvo, pravne račune, izgubljene odnose i riječi bijesa, ostat ćete samo vi sami sa sobom

"Da ste mi u tim brutalnim trenucima stavili pištolj na glavu, ja bih i dalje znala što trebam učiniti. Kada sam se pogledala u ogledalo, uvijek sam vidjela pravu istinu. Možemo je sakriti u nekoj fotografiji ili zamaskirati u nekom postu, ali ogledalo ne laže", poručila je ova žena koja je prošla sve teške trenutke koje razvod nosi.

Ključne riječi

Komentara 5

MM
Matan matan
18:07 13.07.2016.

Da baš tako.Nakon rastave braka inače teku med i mlijeko u potocima.Ova sigurno ne zna što znači brak,ljubav i zajedništvo.Sebičnost je u prvom planu.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
18:45 13.07.2016.

Drage moje gospođe, ponašanje ove žene je dno dna ljudskog karaktera. Imala je sve što si normalna osoba može poželjeti no umjesto da se potrudi i nađe smisao u svom životu ona se je radije odlučila sve to uništiti radi svog nezadovoljstva. Sebično da sebičnije ne može biti. I neka si ne umišlja da su to djeca dobro prihvatila, neka zna da samo zato što su bolje osobe od nje neće joj reći da ju zbog toga preziru.

PA
pan-am
18:04 13.07.2016.

Koliko uložiš toliko dobiješ.Po pitanju otići ili ostati tu nam nitko ne može dati odgovor ,tu stvari nisu crno bijele .Samo znam jedno ,da danas kompromisa nema ,a stil života je nemilosrdan žao mi je što tu djeca izvuku deblji kraj ni kriva ni dužna!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije