Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
recept za sreću

Budite realni, cijenite se međusobno... Trinaest savjeta za savršen brak!

ljubavni par
Foto: Thinkstock
22.10.2014.
u 13:47

Svi radimo greške, imamo loše dane i zaboravljamo na sve one sitnice koje partnera čine sretnim. Ipak, neki parovi uspijevaju nakon dugo vremena imati sretan, zdrav brak koji traje cijelog života...

Nije tajna da za dobar brak treba puno raditi. Svi radimo greške, imamo loše dane i zaboravljamo na sve one sitnice koje partnera čine sretnim. Ipak, neki parovi uspijevaju nakon dugo vremena imati sretan, zdrav brak koji traje cijelog života. Pitate se kako? Na Redditu su korisnici izdvojili savjete za sreću u braku, a ovo je najčešćih trinaest odgovora koje su ljudi dali:

1. Budite ljubazni

Izaberite ljubaznost i nježnost kad god možete, morate se pokušati ponašati kao u početku, kada ste tek počeli vezu.

2. Uživajte u međusobnom društvu

'Moja supruga i ja smo najbolji prijatelji. Volimo biti zajedno. Volimo se zabavljati i raditi zajedno sve što moramo. Otvoreni smo jedno prema drugom', navodi korisnik Reddita.

3. Neka vam 'volim te' bude što češće

Govorite to i previše. Recite to vašem supružniku/ici i pet puta ako treba, i mislite to. Neka osoba zna da vam je stalo.

4. Budite iskreni

'Budite iskreni jedno prema drugom, i oko stvari koje vas ljute. Nemojte se živcirati oko sitnica, i uživajte u dobrom seksualnom životu', rekao je jedan od korisnika Reddita.

5. Ograničite izvanjske utjecaje

Obitelj i prijatelji ne mogu utjecati na vaš brak, odnosno, njihov utjecaj mora biti što manji. Vi ste zajednica za sebe.

6. Mali znaci pažnje

Zagrljaj, poljubac, mali poklon... Što god vam treba kako biste dokazali nekome koliko ga volite.

7. Povremena udaljenost

Vrijeme koje ćete provesti sami također je važno. Ako je vaš partner negdje otputovao bez vas, ili ste vi otišli negdje, to ne mora biti negativna stvar. Ponekad udaljenost pomaže da shvatite koliko vam osoba nedostaje.

8. Budite realni

Nemojte previše romantizirati. Nitko ne može dati onoj drugoj osobi sto posto od sebe. Ukoliko zadovoljavate i 80 posto nečijih potreba, to je sjajno.

9. Cijenite se međusobno

Ne zaboravite da su male stvari, kao zagrljaj i kompliment, jako važni. Ne uzimajte jedno drugog zdravo za gotovo.

10. Budite svoji

Osoba mora znati koliko je važno biti dio kolektiva, no mora znati i biti svoja osoba. Morate znati tko ste, koji su vaši interesi i tko su vaši prijatelji. I posvetiti se tome.

11. Izgradite s partnerom prijateljstvo

Morate biti prijatelji. Muž ili žena mora biti i osoba s kojom se želite družiti. Naravno, morate imati i seksualni aspekt odnosa, no to nije dovoljno da održi vezu. Trebate imati osobu koja će biti uz vas i u teškim vremenima.

12. Trebate znati da je vaša veza dvosmjerna

Budite iskreni oko vaših želja i slušajte partnera, kako biste znali što on misli i želi. Bit je u balansu.

13. Na kraju, nijedan brak nije savršen - no to je u redu

Shvatite - ništa nije savršeno. Ponekad će biti nesporazuma. Ponekad ćete biti povrijeđeni. Poanta sretne veze i braka jest u tome da o problemima razgovarate i pokušate probleme riješiti. U lošim odnosima o problemima se ne priča, pa se problemi nagomilaju. Nemojte biti takav par.

>>Ovo je 6 znakova da bi vam najbolji prijatelj trebao postati dečko

>>Žene koje čitaju ljubavne romane dva puta češće vode ljubav

Ključne riječi

Komentara 1

TR
trunjo
20:41 22.10.2014.

savršeni brak u današnje vrijeme i uz ovakav tempo života,nesigurnost,borbu za egzistenciju na žalost ne postoji....Svih ovih 13 savjeta su divni i krasni ali kad se podvuče crta ostane mrtvo slovo na papiru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije