Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CENTARFOR KOJI KROJI

Zvijezda topnika je modni kreator

04.02.2009.
u 14:27

Andrej Aršavin, napadač koji je nedavno prešao iz sanktpetersburškog Zenita u londonski Arsenal za 15 milijuna funti, mogao bi imati problema sa zafrkavanjem u svlačionici. Engleski nogometaši i njihovi navijači poslovično su "macho-momci", koji su svojedobno devedesetih Graemea La Sauxa, braniča Chelseaja i engleske reprezentacije, (netočno) smatrali homoseksualcem jer nije živio tipičnim nogometaškim stilom života, bio je akademski obrazovan i čitao liberalne novine The Guardian.

U takvoj klimi, koju su doduše malo rastopile modne eskapade Davida Beckhama, Aršavin bi mogao biti meta poruge zbog toga što je po profesiji, osim nogometaša, i – modni kreator, koji kad nije na travnjaku često kreira i mušku i žensku odjeću.

Naime, Aršavin je uspješno studirao na sankpeterburškome Državnom sveučilištu za tehnologiju i dizajn, i uspješno je obranio diplomski rad za koji je kreirao kombinaciju odijela i trenirke.

- Kad mi je bilo sedamnaest godina, morao sam odabrati na koji ću faks - opisuje svoj neuobičajeni životni put ruski nogometni reprezentativac.
- Moji prijatelji i ja odlučili smo se upisati na Institut za tehnologiju i dizajn jer je tamo studiralo više cura nego dečki, a studij nije bio težak – barem smo mi tako mislili. Ja sam upisao kemijsku tehnologiju, ali kad sam počeo ozbiljno trenirati u Zenitu imao sam previše izostanaka sa satova pa sam se prebacio na odjel za dizajniranje odjeće. Sam sam dizajnirao nekoliko komada odjeće.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije