Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izašla iz raja

Znate li da jabuka stimulira rad bubrega, jetre i žuči?

jabuka, jabuke (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
12.09.2013.
u 10:40

Jabuke možete jesti kao cjelovito voće ili ga smutiti u osvježavajući i zdrav frape...

Budući da je jabuka jedna od najrasprostranjenijih vrsta voća koja je poznata ljudima još od pretpovijesnih vremena nimalo ne čudi da je našla svoje mjesto u brojnim narodnim predajama, bajkama, poslovicama, a ima i snažnu religijsku simboliku. Osim simboličke, jabuka ima i veliku nutritivnu vrijednost. Poznata je kao snažan antioksidans, a udio ugljikohidrata od 12 %, posebno glukoze i fruktoze čini jabuke dobrim izvorom energije te pozitivno utječu na razinu koncentracije.

Ujedno jabuka sadrži 3,3 g dijetalnih vlakana – više od 10% dnevne količine koju preporučuju nutricionisti. Jabuka je iznimno korisna voćka budući da sadrži sve najvažnije nutrijente, pa makar u minimalnim količinama, jača imunitet, potpomaže mršavljenju, stimulira rad bubrega, jetre i žuči, štiti od bolesti usne šupljine, uspješno gasi žeđ, a i pogodna je za izradu vrlo ukusnih kolača i drugih slastica, piše Wish.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije