Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ma jeste li znali?

Ženino lice odredit će koliko će veza trajati

olivia munn (1)
23.06.2013.
u 12:30

U istraživanju je otkriveno da su muškarci birali žene sa ženstvenijim crtama lica - za avanturu...

Ženske crte poput manje vilice i punijih obraza usko su povezane sa privlačnošću žene koja se smatra indikatorom zdravlja, mladosti i vjernosti, otkrila je zajednička studija sveučilišta Stirling i sveučilišta Glasgow. Ženske crte lica povezane su sa višim nivoom estrogena koji je pak povezan sa boljim reproduktivim potencijalom.

U istraživanju u kojem je sudjelovalo nekoliko stotina heteroseksualnih muškaraca, tim istraživača pokazivao im je slike ženskih lica. Morali su izabrati žene s kojima bi se rado "zabavili" i one sa kojima bi željeli biti u ozbiljnoj vezi.

Ključ je bio u tome su postojale dvije slike svakog lica preuzetih od Eurpljanjki i Japanki - jedna sa nešto ženstvenijim crtama i druga muškobanjastija.

Otkriveno je da su muškarci birali žene sa ženstvenijim crtama lica za avanturu, što je posebno bilo izraženo kod muškaraca koji su bili u dugogodišnjoj ozbiljnj vezi. Autori objašnjavaju da zauzeti muškarci mijenjaju standarde kod izbora kratkoročne partnerice, a kada se odlučuju za dugoročnu vezu, biraju partericu koja je manje atraktivna ili manje ženstvena. Neka prijašnja istraživanja otkrila su da su zgodne žene manje vjerne, poebno ako partner nije pretjerano zgodan.

- Ako ih partnerica vara, muškarac riskira da podiže dijete koje nije njegovo - objašnjavaju autori Anthony Little i Benedict Jones, piše Sciencedaily.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije