Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tamne strane osobina

Žene teže podnose kritiku, a muškarci su skloni cinizmu

aniston
01.01.2011.
u 13:40

Ljepši je spol razdražljiviji i nestalnog raspoloženja, a jači spol sklon sumnji, emocionalnoj hladnoći, podmuklosti i manipulaciji

Žene znatno lošije podnose kritike te se snažno odupiru preuzimanju rizika da bi izbjegle odbijanje i osuđivanje zbog lošeg postupka ili odluke, tvrdi istraživanje. Također, razdražljive i nestalnog raspoloženja, znatno su sklonije pasivno-agresivnom ponašanju te perfekcionizmu.

Nije sve tako crno: pozitivne strane koje odlikuju velik broj žena su osjećaj odgovornosti i želja za udovoljavanjem. Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu ''Personality and Individual Differences reports' pokazuju i veliku razliku između muškarca i žena. Naime, muškarci imaju snažnu maštu, kreativnost i samopouzdanje.

Tamnu stranu ženskih osobina, ali i muških, znanstvenici su otkrili uz pomoć Hoganovog testa osobnosti. Upravo se taj test nerijetko koristi za vrijeme intervjua za posao da bi se dobio pravi uvid u osobnost potencijalnog zaposlenika.

Kod muškaraca je otkrivena veća sklonost cinizmu, sumnji, emocionalnoj hladnoći, podmuklosti i manipulaciji. Adrian Farnham, profesor psihologije, tvrdi da pronalazak neke 'loše' osobine može imati i vrlo pozitivne učinke. 'Ljudi koji su pomalo opsesivno-kompulzivni mogu biti poprilično dobri u određenim vrstama poslova kao što je kontrola kvalitete.'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije