Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svaka dob traži svoje

Žene odlučile: Ovo su ključne osobine savršenog muškarca

seksi muškarac, osobni trener
Foto: Shutterstock
10.07.2014.
u 19:00

Idealan muškarac treba biti duhovit kao, primjerice Britanac, romantičan kao Francuz, a vatren kao Španjolac

Anketa portala Match.com pokazala je kako bi, prema ideji nekoliko tisuća korisnica ove stranice za upoznavanje, trebao izgledati profil savršenog muškarca.

Od ispitanica je traženo da svaku poželjnu karakteristiku koju navedu ilustriraju osobinom koja je karakteristična za pojedine nacionalnosti u Europi.

Tako smo saznali da idealan muškarac treba biti duhovit kao, primjerice Britanac, romantičan kao Francuz, a vatren kao Španjolac. S novcem bi trebao biti vješt kao Nijemac, a zdrav kao Šveđanin. I na kraju, izgled. Trebao bi, rekle su, oblačiti se kao Talijan.

Neka ranija istraživanja pokazala su da žene, logično, ne očekuju od muškarca isto kada imaju 20, 30 ili više godina.

Tako one u dobi od 18. do 24. godine žele se dobro zabaviti i zato im je najbitnije da muškarac bude duhovit i “uvijek za akciju”. Da imaju isti glazbeni ukus, da čitaju iste knjige, da vole slične filmove.

One od 25. do 34. godine prednost daju muškarcima koji su ambiciozni i vrijedno rade na svojoj karijeri, dok je ženama između 35. i 44. godine bitno da je muškarac stariji od njih i to najmanje pet godina.

Mlađe muškarce traže kada napune 45 godina, a žene starije od 55 godina žele “seksualno kompatibilnog” gospodina.

Foto: screenshot/facebook

“Sasvim je prirodno da nam se, kako sazrijevamo, seksualni ukus mijenja”, kaže klinički psiholog dr. Cecilia d’Felice.

“Dok su mlađe, žene traže genetski dobar materijal, ali kako vrijeme prolazi, tako su ovi ‘površni atributi’ manje važni. Tako se mlade djevojke žele praviti važne, i ‘šetati’ dečke koji će se svidjeti i njihovim prijateljicama. One starije od 25 godina počinju gledati dugoročno, ali i dalje mogu ‘pasti’ na ljepotu i šarm”, kaže liječnica. Ona je objasnila i zašto žene starije od 35. i 44. godina vole starije muškarce – zato što su to godine kada želimo sigurnost koju donosi iskustvo. Također, stariji muškarci mogu biti i materijalno stabilni, ostvareni u svojim poslovima, tako da im je preostalo još samo da uživaju uz svoje partnerice.

>>3 tipa muškaraca za koje će svaka žena reći: Ah, kako je neodoljiv!

>>10 stvari koje žene žele, a muškarci jednostavno NE razumiju

Komentara 19

NN
nnn
20:46 10.07.2014.

To je strasno zanimljivo - svaka zena za muza hoce cirkusanta i princa, 2u1. Izgleda da ih je vecina zrela za mentalnu ustanovu.

Avatar Perica1
Perica1
20:07 10.07.2014.

Bez dobrog alata nema ni zanata.

CA
carpediem
21:30 10.07.2014.

Kad bi zene znale stvarno sta zele onda bi ovaj svijet bio mnogo sretniji ali nazalost ovako lutaju kao guske u magli ali naravno da bi bile slijepe moraju se praviti pametne dok nelupu sakom po govnetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije