Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Žena upozorila da ne zagrijavate kuhana jaja u mikrovalnoj: ‘Moglo bi biti opasno!’

Shutterstock
06.04.2023.
u 12:30

Ispričala je da, kada je izvadila jaje iz mikrovalne i razbila bjelanjak, vrući žumanjak eksplodirao je u malim komadićima..

Kada je u pitanju brzo zagrijavanje hrane, većinu vremena naše mikrovalne pećnice obavit će posao umjesto nas. No, postoje neke stvari koje nikada ne smijete stavljati u mikrovalnu pećnicu, kao što je nedavno otkrila jedna žena. Naime, upozorila je da ne stavljate tvrdo kuhana jaja u mikrovalnu, nakon što je njen pokušaj da zagrije jaja brzo završio katastrofom, a mogao je biti čak i opasan, piše Mirror

U videu koji je podijeljen na internetu, žena je pokazala sebe kako pokušava razbiti tvrdo kuhano jaje koje je nedavno stavila u svoju mikrovalnu. Ali kada je razbila bjelanjak, vrući žumanjak eksplodirao je u malim komadićima. I, iako se činilo da je žena na videu sigurna, komadići žumanjka mogli su biti opasni - pogotovo da joj je vrući komadić uletio u oko.

@cristinamilicua

i didn’t know they could do that…

♬ original sound - vlogs 🫶

U svom videu, koji je podijelila na svom profilu @cristinamilicua na TikTok-u, rekla je: "Ovo je upozorenje da nikada ne stavljate tvrdo kuhana jaja u mikrovalnu.", a u naslovu je dodala i: "Nisam znala da se to može dogoditi." Komentatori njezinog videa bili su jednako šokirani eksplodirajućim jajetom, te su rekli da će ubuduće više paziti na podgrijavanje ručka.

Jedna je osoba napisala: "Tako sam iznenađena, ovo se čini kao najnormalnija stvar." Druga osoba je komentirala: "Nisam imala pojma o ovome. Dobro da sada znam!"  Neki su tvrdili da poznaju ljude koji su završili kod liječnika nakon što im je vrući žumanjak dospio u oko, dok su mnogi, kao i žena koja je podijelila video, upozorili ljude da nikada ne stavljaju jaja u mikrovalnu.

Prema MyRecipesu, jaja mogu eksplodirati u mikrovalnoj jer u njima još ima vlage koja omogućuje nakupljanje pare u žumanjku kada se zagrije. U objavi na blogu o podgrijavanju kuhanih jaja su objasnili: "Ljuska sprječava širenje jajeta kada se zagrijava u mikrovalnoj pećnici, tako da kad se ljuska ukloni, ono eksplodira, a nažalost, vadit ćete komadiće jajeta sa svog kuhinjskog poda. Princip se ovdje ne razlikuje toliko od otvaranja protresene limenke gaziranog soka: sav pritisak koji se skupi unutra ostavit će vas natopljen sodom ili, u ovom slučaju, jajetom."

Danas je Veliki četvrtak: Znate li što se obilježava na taj dan i koji su običaji u Hrvatskoj?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije