Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'par iz pakla'

Žena se požalila: 'Susjedi su mi zagorčali život, zbog njih se ne usudim normalno ni hodati po kući'

Shuttershock
23.03.2023.
u 14:30

Kad me više nije mogla vidjeti osobno, slala mi je poruke, zvala, lupala, vikala, lupala vratima, a sve kao odgovor na svakodnevnu 'buku' poput čišćenja kupaonice ili odlaska na WC po noći, ispričala je.

Susjed David me satjerao u kut stubišta zgrade u kojoj smo oboje živjeli i samo je njegova partnerica Sarah, koja ga je sputavala, sprječavala da njegov opaki verbalni napad ne postane fizički, ispričala je anonimna žena.

- ‘Stišaj se!’, zarežao je prije nego što je otišao, ostavivši me da se tresem i požurim u svoj stan, a 'buka' o kojoj je govorio odnosila se na moju tetu koja se oporavlja od raka i koja dolazi na šalicu čaja u 10 ujutro. Sjedile smo i čavrljale na sofi kad je David počeo žestoko lupati po našem podu - rekla je.

Jeste li među njima? Ovo su horoskopski znakovi koji se zaljubljuju `na prvu'

1/9

Kao mlada žena koja je prvi put tijekom pandemije živjela sama osjećala se, kaže, ranjivo i željela je pripadati zajednici tamo gdje je živjela. Tada se, kaže, pokušala sprijateljiti sa Sarom koju je nekoliko puta ugostila kod sebe.

Sarah je bila u ranim tridesetima i djelovala je pomalo napeto, ali uglavnom bezopasno, no počela je govoriti stvari zbog kojih se sve više osjećala neugodno, komentirala je njenu težinu i tražila da premjesti svoj namještaj po stanu kako njoj odgovara pa ju je počela izbjegavati.

- Kad me više nije mogla vidjeti osobno, slala mi je poruke, zvala, lupala, vikala, lupala vratima, a sve kao odgovor na svakodnevnu 'buku' poput čišćenja kupaonice, čavrljanja s prijateljicom u dnevnoj sobi ili odlaska na WC po noći. Neprestano je lupala pod mojim nogama, prateći moje pokrete po kući - priča ona pa je s vremenom počela hodati na prstima, pokušavajući biti što tiša, no ništa nije bilo dovoljno dobro.

S vremenom je, kaže, razvila anksioznost i počela se tresti, a Sarah je i dalje zvala i slala poruke nekoliko puta tjedno, žaleći se na buku koja je od nje dopirala.

A onda je počela vraćati i raditi buku iz svog stana, a žena je zatražila posredovanje mjesne zajednice.

- Nakon dva mjeseca počela sam voditi dnevnik incidenata i video snimke zvuka pa me je Sarah pristala prestati kontaktirati i na neko je vrijeme prestala lupati, no onda je povratila svoje samopouzdanje i ponovno krenula, šaljući mi dugačka i nespretna pisma o svom životu. Također sam počela osjećati neodoljiv miris acetona po cijelom stanu, toliko jak da bih dobila nepodnošljive glavobolje i nisam mogao jesti - ispričala je.

Nedugo nakon toga kod nje je uselio i David pa je sad njezino lupanje bilo popraćeno njegovim 'Začepi jebote!'

- Nisam mogla spavati danima, skačući na svaki zvuk i gledajući preko ramena u javnosti. To što njih dvoje žive ispod mene čini se kao stalna prijetnja mojoj sigurnosti - požalila se, a kad je kontaktirala policiju oni su upozorili čovjeka da joj ne prilazi. Ipak, ona i dalje, kaže, živi u strahu i osjeća se bespomoćno iako je radila sve 'prave' stvari - čuvala dokaze, kontaktirala svog zastupnika, tražila podršku dobrotvornih udruga i savjet odvjetnika.

- Uz stalnu podršku prijatelja, obitelji i kolega, odlučna sam ne dopustiti da me nasilni susjedi priječe da živim svoj život - zaključila je, a prenosi Metro.

Žena priznala: 'Sa 74 godine sam u najboljoj formi života iako svake večeri jedem kekse i popijem bocu vina'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije