Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slatki život

Zbog žličice šećera u kavi ili čaju bit ćete manje agresivni

čaj, kava
Photos.com
07.07.2010.
u 13:29

Mozak treba šećer da bi funkcionirao, a između ostalog i kontrolirao svoje postupke.

Iako će se mnogi zbog linije ili zdravlja odreći šećera u kavi ili čaju, žličica dnevno mogla bi ipak dobro doći, i to kao zaštita od stresa. Zašećerena pića, tvrde stručnjaci, čine ljude manje agresivnima i svadljivima. Prema istraživanju fakulteta New South Wales šećer mozgu daje energiju koja mu je potrebna da bi održao impulse pod nadzorom, pa će se tako rjeđe dogoditi ispadi ljutnje ili bijesa.

Zaslađeno piće nakon stresnog dana, dakle, moglo bi spriječiti nepotrebnu svađu s obitelji kod kuće. Ovaj umirujući učinak zaslađenih pića otkrili su australski psiholozi koji su skupini ljudi davali limunadu, nekima zaslađenu pravim šećerom, nekima zaslađivačem. Svi su morali nakon pića održati govor, a nakon toga su ih provocirali rekavši da je govor bio loš ili dosadan.

Oni koji su pili limunadu zaslađenu šećerom manje su ''grizli mamac'' i manje se ljutili. U objavljenoj studiji piše da mozak treba šećer kako bi dobio energiju za djelovanje, između ostalog za sposobnost kontroliranja postupaka.

Ključne riječi

Komentara 4

RU
rus4
14:10 07.07.2010.

Nek nas manje J...... na poslu pa ćemo mi svi biti normalni........

Avatar Časna seka
Časna seka
19:58 07.07.2010.

Pa možeš i ti nešto poj... na poslu.

FE
Felicijen
21:25 07.07.2010.

Sad se u Saboru više neće posipavati pepelom nego šećerom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije