Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Zašto žene idu zajedno u ženski WC? Evo urnebesnih razloga...

Kad je riječ o kafićima i dnevnim druženjima, odlazak u ženski wc u društvu sveden je na minimum. Tu čarolije nema. Svjetlo dana kao da odnosi svu onu "čaroliju i magiju" koju donosi tek noć
19. travnja 2017. u 08:49 6 komentara 19682 prikaza
Ženski WC
Foto: Shutterstock

Poznat vam je scenarij kada ste u nekom noćnom izlasku ili čak samo na dnevnoj kavi, a dvije prijateljice odlaze zajedno u WC? Što se to tamo događa da gotovo uvijek neke dvije žene idu u te "magične prostorije" zajedno?

Rekli bismo – mnogo toga!

Nije to samo odlazak u WC, to je zaista mnogo više. I sama sam žena i unatoč brojnim naporima, katkada je zaista prevladalo ono "žensko", što je i mene natjeralo da odem u WC s prijateljicom. Ili dvije, tri...

Kad je riječ o kafićima i dnevnim druženjima, odlazak u ženski WC u društvu sveden je na minimum. Tu čarolije nema. Svjetlo dana kao da odnosi svu onu "čaroliju i magiju" koju donosi tek noć. A onda, pod slabim neonskim lampama u ženskim toaletima, nerijetko i u muškim, nastaje sasvim drugi svijet. 

Ispovjedaonica

Neke se velike tajne izmjenjuju unutar zidova ženskog WC-a u nekom klubu ili kafiću. Najvjerojatnije se neće postići dogovori o nekim milijunskim ugovorima i poslovima budućnosti, no potreba da se kaže nešto prijateljici na uho, daleko od ostalih ušiju, itekako je prisutna. 

"Znaš, taj Darko mi uopće nije privlačan. Naporan je kao uš, a kad se počne onako smijati, najradije bih ostala tu zatvorena još koji sat..."

Prijateljice 'posebna veza' 12 rečenica koje vam bez posljedica može reći samo – najbolja prijateljica! Prijateljice izbjegavajte TOP 5 najiritantnijih stvari koje možete reći prijateljicama koje nisu u vezi Prijateljice 'ispod pojasa' Evo što žene (potajno) prijateljicama pričaju o svom seksualnom životu

Ovo je bila tek jedna od "ispovjednih" tajni kojih sam se naslušala tijekom godina u ženskim toaletima.

"Otkrila sam da ima drugu, pratila sam ga...", "Martina je baš ono 'bitch', jednom ću joj to reći u facu!", "Morala sam se maknuti od stola, jesi li osjetila kako Petra smrdi? Fuj" 

Ali nerijetko baš te "prijateljice" nisu bile svjesne da su i same nemalo puta bile "opojnog mirisa" i razmazane šminke na licu koju su, eto, došle popraviti u klupskom WC-u. 

Prostor za terapiju 

Malo privatnosti, malo prostora u kojem će prijateljice jedna drugu po potrebi zagrliti, utješiti i biti rame za plakanje kada je potrebno. Jer baš u takvim, noćnim izlascima, nakon pića ili dva, znaju se pojaviti suze na licu, osjećaj tuge ili krivnje, čak i bijesa... A onda zahvaljuješ svima koji ti u tom trenu padnu na pamet što pokraj sebe imaš prijateljicu koja će te razumjeti i u tom trenu ti biti sve na svijetu. 

Mjesto za skrivanje

Ženama je dovoljan samo poneki signal da bez ijedne izgovorene riječi odluče da je vrijeme za odlazak u WC. Podignuta obrva, pokret glavom u stranu ili prema gore te upitan pogled.. Ne, nije riječ o zavođenju onog muškarca za šankom, koji je vjerojatno sebe uvjerio baš u to, već o "pozivu u pomoć" za hitan odlazak u WC. Mnogo je razloga za to: hitna provjera je li menstrualna krv pronašla svoj put na vidljivi dio outfita (jer to je lakše pitati prijateljicu nego ući u WC kabinu i skinuti se i provjeriti svojim očima), skrivanje od bivšeg dečka kojeg je maloprije ugledala na vratima s novom djevojkom, dogovori oko "podjela" koja će kojeg muškarca za stolom pokušati zavesti, ali i dobronamjerni pokušaji one spasiteljice od maloprije da svoju prijateljicu nagovori da je vrijeme da prestane piti alkohol. Ili je u četiri oka upozori da je već odavno trebala prestati. 

One ružnije stvari koje se događaju kada se pretjera s alkoholom ili sirovim školjkama koje su zaista izgledale svježe u onom restoranu, ostavit ćemo za neki drugi put...

 • Naravno, to je neizostavan dio izlaska 61,73%
 • Ne, želim imati svoju privatnost 23,35%
 • Ne idem, želim imati svoj mir tih par minuta 14,92%

Elipso

 • Avatar belisce_boy
  belisce_boy:

  ..plavuše idu zato jer se neznaju same vratit...;-)

 • jurcina:

  Ko to lijepo šiški piški?

 • Avatar mliniski
  mliniski:

  To je pravi novinski članak za opuštanje a NE članak o Agrokoru - GROZOTA