Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko voli...

Zaljubljenik u vježbanje na TikToku jede pseću hranu jer je navodno 'prepuna proteina'

TikTok@henry.fit
22.03.2023.
u 15:30

Ovaj je potez, kaže 21-godišnjak, ipak dijelom bio i izazov, jer je pratiteljima obećao probati pseće bobice ako jedan njegov video dosegne 15.000 lajkova.

"Probao sam suhu hranu za pse i imala je okus poput malih komadića kamenja", pohvalio se nedavno na TikToku 21-godišnji zaljubljenik u teretanu Henry Clarisey.

Naime razlog zašto on i neki njegovi pratitelji javno jedu pseću hranu jest mnoštvo proteina koje ona navodno sadrži.

"Definitivno ne bih to ponovio", priznao je Clarisey, jer "čak i ako hrana za pse ima visok sadržaj proteina, definitivno je se ne isplati jesti."

Ovaj je potez, kaže 21-godišnjak, ipak dijelom bio i izazov, jer je pratiteljima obećao probati pseće bobice ako jedan njegov video dosegne 15.000 lajkova.

Inače, zaljubljenik u teretanu i vježbanje može se pohvaliti s više od 171.000 pratitelja na platformi, a snimka na kojoj uživa u psećoj hrani imala je nevjerojatnih 21,2 milijuna pregleda i 2,5 milijuna lajkova.

- Mislio sam da je koncentracija proteina od 666 grama u 200 grama Pedigree hrane"pogreška, ali sam svejedno odlučio probati - rekao je za NY Post.

@henry.fit Replying to @kenton916 ❗️trying the dog food❗️#fyp #fitness #bodybuilding #physique #creatine #gym #dogfood #viral ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

To bi naime značilo da samo jedna šalica pseće hrane ima mnogo veći sadržaj proteina nego je potreban i bodybuilderima u jednom danu. Za usporedbu, odrasli muškarci trebaju samo oko 56 grama proteina dnevno, a pretjerana konzumacija  može biti štetna za  zdravlje, rezultirajući komplikacijama kao što je oštećenje bubrega.

“Pedigree hrana napravljena je i formulirana za pse. Iako vjerojatno ne bi bila štetna ni za čovjeka, ne preporučujemo da se uvodi u ljudsku prehranu”, rekao je glasnogovornik Pedigreeja za The Post.

“Iako je većina sastojaka u hrani za pse slična ljudskoj hrani, ona je namijenjena zadovoljavanju potreba pasa, a ne ljudi, koji imaju drugačije prehrambene prioritete”, rekla je glasnogovornica Akademije za prehranu i dijetetiku Melissa Majumdar.

Prema Healthlineu, mnoga hrana za kućne ljubimce napravljena je od neukusnih sastojaka, poput ostataka mesa, samljevenih kostiju, organa, kože i drugih životinjskih dijelova koji su "neprikladni za prehranu ljudi".

Osim mogućnosti zaraze uzrokovane kontaminacijom, određene marke hrane za pse također sadrže sintetski oblik vitamina K - vitamin K3 - koji može biti otrovan za ljude u velikim dozama, piše Healthline.

Znanstvenici došli do novih saznanja kada je najučinkovitije vježbati ako želite zdravije srce!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije