Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao i radno vrijeme

Za zavidnu liniju: Jedite od osam do 18 i bit ćete vitki

sat, kazaljke (1)
Reuters/PIXSELL
21.05.2012.
u 11:35

Čini se da je riješena tajna debljanja. Uredni obroci u ograničenom vremenu i ne poslije 18 sati osigurat će vam manje masnih naslaga i više zadovoljstva samim sobom

Možete jesti sve što vam se prohtije i koliko god želite, a nećete se udebljati? Zvuči primamljivo? Vjerojatno, no postoji "kvaka". Unos hrane trebao bi svakog dana biti točno određen i ne poslije 18 sati.

Vrijeme obroka, pokazalo je istraživanje znanstvenika sa Salkova instituta za biološka istraživanja, čak je i važnije za održavanje linije od količine hrane koju ćete pojesti. Do iznenađujućih rezultata došli su eksperimentirajući na miševima, koji su jeli unutar osam sati, dok je druga skupina jela kad god je to poželjela. Miševi koji su imali uredniji način prehrane nisu postali pretili kao druga skupina koja je nakupila čak 70 posto više masnih naslaga.

Pretrpavanje hranom zagušit  će organizam

Isto kao što i motori automobila ne mogu neprestano raditi, ni tijelo ne može neprestano razgrađivati hranu koju pogrickate u kasne noćne sate.  Jer, svaki organizam ima svoj biološki ritam, odnosno ciklus usporenosti i maksimalne učinkovitosti, a ti su procesi izuzetno važni za pravilno funkcioniranje metabolizma.

– Cjelodnevno i cjelonoćno konzumiranje hrane može i kod ljudi i kod miševa poremetiti metabolizam – rekao je voditelj studije Satchidananda Panda.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije