Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dizajn

Vrijeme je za... novi zidni sat!

clock (1)
Foto: Arhiva VL
1/9
19.03.2012.
u 10:31

Vrijeme ugodnije leti s leptirima, vrti se na gramofonskoj ploči, dobiva novo značenje ispisivanjem riječi umjesto brojki...

Mala promjena za veliki učinak postala je svojevrsna krilatica u uređenju interijera – to više što si u kriznim vremenima često ne možemo priuštiti skupe kreacije i velike zahvate. Na sreću, za oplemenjivanje prostora to i nije nužno, što zorno pokazuju zidni satovi.

Kad već privlače poglede zbog “odbrojavanja” vremena, zašto nas pritom ne bi razveselili i zabavili? Leptiri koji “izlijeću” iz sata Butterfly dizajnerice Susanne Philippson podsjećaju nas da vrijeme leti, ali i zadivljuju domišljatom optičkom iluzijom.

Drukčiji doživljaj prolaska vremena nudi i Antartidee s “razlivenim” i “rastopljenim” satovima kakve je slikao slavni španjolski umjetnik Salvador Dali.

Umjetnost u čeliku ovjekovječuje mlada akademska kiparica Đena Đonlagić koja stvara satove od laserski izrezanog i obojenog čelika. Teški metal u finom izdanju nudi i Ari Kanerva, dizajner visokog i “nogatog” sata Tiuku.

Odlična je “visinska” kreacija i GooMoo, tapeta u obliku uličnog sata s ugrađenim satnim mehanizmom, djelo dizajnerskog Studija VIL*e.

Komentara 1

Avatar prgavi
prgavi
15:32 21.03.2012.

Moram priznati, da sve manje vidjam satove kao dio uredjenja interijera... i u stanovima i kucama prijatelja, a i u poslovnim prostorima ili uredima. Kao da vise nisu *in*... A u uredima ih mozda i nema toliko, da se ljudii manje zale... Ides kod zubara, imas zakazano u 1, a sat na zidu je vec na pola tri... Ili ides kod advokata, zakazano u 10, a ti u sjedis sam u sobi u pola dvanajst... Cemu satovi... Da nam pokazu koliko kasnimo, ili koliko cekamo... Koliko smo cigareta popusili u sat vremena... kada treba lijek popiti... Izderati se na nekoga... Ili dati pusu nekome?! Mobiteli, racunala, automobili... sve se je pretvorilo u \'satove\'... Jednom sam citao u novinama jedan clanak o jednom satu... velikom, gdje je covjek dva kata kuce, pretvorio u \'veliki sat\'... Jedino sto nisam mogao razumjeti u svemu je bilo... da sam tim raskrscem prolazio skoro svaki radni dan, desetak godina... A nikada sat vidio nisam. Sljedeci puta, prolazeci raskrscem, podigao sam glavu ~ i tamo, po prvi puta... Vidio sam ogroman sat. Zapalio sam cigaretu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije