Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puno blagodati

Volite jesti mandarine? Evo zašto su one dobre za vas!

Unsplash
07.11.2023.
u 11:30

Mandarine su i odličan izvor vlakana, što potvrđuje i činjenica da njihovom konzumacijom možete pomoći crijevima u sprječavanju zatvora i olakšati kontrolu crijevnih pokreta.

Kao i svaki agrumi, mandarine imaju obilje vitamina C. Također imaju umjerenu količinu vitamina A, 100 grama mandarina vam osigurava približno oko 14 posto dnevnog preporučenog unosa ovog vitamina, piše WebMD.

Prisutnost ovog vitamina može povoljno utjecati i na vašu kožu. Vitamin C ima značajnu ulogu u proizvodnji kolagena u vašem tijelu, a upravo on pomaže i da naša koža izgleda mladoliko. Osim ovog vitamina, mandarine se mogu pohvaliti da u sebi imaju manje količine tiamina, vitamina B6, bakra, kalija i vitamina B5.

VEZANI ČLANCI:

Između ostalog, mandarine su odličan izvor vlakana, što potvrđuje i činjenica da njihovom konzumacijom možete pomoći crijevima u sprječavanju zatvora i olakšati kontrolu crijevnih pokreta.

Još jedna prednost visokog sadržaja vitamina C u mandarinama je njegova podrška zdravlju očiju odgađanjem pojave katarakte i makularne degeneracije povezane sa starenjem. Postoje dokazi da vitamin C i drugi nutritivni antioksidansi mogu pomoći da vaše oči dulje ostanu zdrave.

Petogodišnje istraživanje na više od 500.000 odraslih osoba pokazalo je da konzumacija barem pola šalice svježeg voća jednom dnevno može značajno smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti. Sudionici koji su svakodnevno jeli voće imali su otprilike 33% manje šanse da umru od srčanog ili moždanog udara. Mandarine su izvrstan izbor za svakodnevnu konzumaciju voća.

Pun zdravstvenih prednosti: Evo za što je sve dobar - češnjak! 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije