Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Viktor i Rolf odveli publiku u poseban sci-fi svijet prave modne umjetnosti

paris fashion week
AFP
05.10.2009.
u 17:42

Da bi dosegnuo vrh toga neba, Dieselov vlasnik Enzo Rosso čak je kao staru krpu odbacio poznatog modnog umjetnika Martina Margielu i dao mladoj ekipi da pod imenom kuće Maison Martin Margiela (čiji je većinski vlasnik) oblikuje kolekciju.

Moda je najljepša onda kad naglas uzdišete zadivljeni njezinim slikama, ne razmišljajući može li se uopće nositi to što vidite. Pred vrhunskom ljepotom to postaje nevažno, što se upravo događa na pariškome Tjednu mode koji niže nove modne ideje za proljeće i ljeto 2010. Pariz je oduvijek bio vrhuncem serije modnih tjedana u lancu New York - London - Milano - Pariz.

To je i ovaj put ostao, ali zahvaljujući činjenici da se i u globalnoj krizi usudio vinuti u svijet modnih snova u kojem novac nije presudna valuta. Izračunali su tako da su najljepše modne skulpture od volana, svilenkastih tkanina i tajnovitih krojnih poteza izrađivane čak i dulje od šest mjeseci, a na pariškoj pisti pokazane su u samo sedam minuta! Viktor i Rolf prednjače u takvom skulpturiranju modela, nudeći k tome razgaljujuće optičke zagonetke.

Da bi dosegnuo vrh toga neba, Dieselov vlasnik Enzo Rosso čak je kao staru krpu odbacio poznatog modnog umjetnika Martina Margielu i dao mladoj ekipi da pod imenom kuće Maison Martin Margiela (čiji je većinski vlasnik) oblikuje kolekciju. No to nije bilo tako dobro kao u "pravog" Margiele. A geniju Gallianu ni do peta!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije