Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hit na Twitteru

Vidite li vi glatke, 'sjajne' noge namazane uljem ili nešto drugo? Ovo pokušavaju odgonetnuti milijuni na internetu

Noge
Foto: Twitter
28.10.2016.
u 07:56

Bilo kako bilo, ovo je pitanje i nečiji kreativni rad, malo zabavilo ljude...

Optičke iluzije mnogima su zanimljive, stoga ne čudi da se veliki broj korisnika društvenih mreža "zakačio" na jednu optičku zagonetku. 

Na Twitteru je objavljena fotografija ženskih nogu s pitanjem: Vidite li sjajne, nauljene noge ili noge iscrtane bijelom bojom? 

Mnogi na bijelu boju ne bi ni pomislili da ona nije navedena u pitanju uz fotografiju. 

Ali nakon što je "otkriveno" da je ipak riječ o bijeloj boji i umjetnosti s kojom se lako možete dovesti u zabludu, mnogi su na Twitteru pisali kako sada, kada znaju odgovor, "sjajne" noge uopće ne vide. 

Bilo kako bilo, ovo je pitanje i nečiji kreativni rad, malo zabavilo ljude...

>>Ovaj muškarac nosi cigle na gradilištu, a zbog ove je snimke postao pravi hit. Pogledajte čime je 'zapalio internet '

>>Objavila je ovu fotografiju sat vremena nakon poroda i postala je hit! Evo zbog čega...

Komentara 1

CR
crocro
10:02 28.10.2016.

Kada bi se postavilo pitanje: "Što vidite na slici"?, većina bi odgovorila da vidi nečije nauljene noge. A da se postavi pitanje "Vidite li sjajne nauljene noge ili noge iscrtane bijelom bojom"?, svatko tko bi malo bolje analizirao sliku, ustvardio bi da su noge iscrtane bijelom bojom. Zašto? Zato što onaj koji je povlačio linije bijelom bojom nije povukao linije ravno već ih nelogično "lomio" a to lomljenje ne odražava autentičnu sliku nauljenih nogu. Također je ostavio mrlje oko linija kao i točkice koje se uklapaju u logiku slike nauljenih nogu. Da, točno je da se na prvi pogled može prevariti mozak jer doista daje sliku nauljenih nogu, ali ako je postavljeno pitanje s dvije mogućnosti, onda svakako od nas traži detaljniji pogred slike, a time će mo brzo otkriti da se radi o bijeloj boji a ne ulju. Dakle mozak je prevaren. To se događa ako npr. napišemo neki tekst s više riječi i u svakoj riječi napišemo početno i završno slovo točno, a u samoj riječi dva slova potpuno krivo a na nekoj dužoj riječi možda i tri ili četiri slova krivo, naš mozak će čitati tekst kao da nema greške u riječima. Ako ne vjerujete u to, onda sami provjerite. Jednostvano naš mozak pamti cjelovite riječi i greške će zanemariti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije