Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

'Već nekoliko mjeseci iskašljavam gnojnu sluz'

Kašalj
Foto: Shutterstock
05.02.2015.
u 11:23

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Već nekoliko mjeseci iskašljavam gnojnu sluz, ne mogu normalno disati jer ne znam gdje mi više smeta – u grlu, nosu ili plućima. Prošle sam godine imala dva puta gnojnu anginu i jednom upalu pluća. Krajnici su mi stalno otečeni. Prošli sam tjedan imala temperaturu te sam pila antibiotik i lupocet za snižavanje temperature. Temperatura je prošla, ali kašalj je toliko jak da imam bolove u prsima.

Odgovara: Mladen Dobrović, dr. med., spec. otorinolaringologije i kirurgije lica i vrata, Ordinacija za ORL i estetsku kirurgiju dr. Mladen Dobrović

Kod vas je očito riječ o ponovljenoj upali tonzila. Kod takvih upala, osim grlobolje i povišene temperature, dolazi do upalnog cijeđenja sekreta u dušnik i pluća, što izaziva kašalj. Može dodatno nastati i upala dušnika i bronha. Budući da se upale uporno ponavljaju unatoč antibiotskoj terapiji, moguće je da se stvorilo upalno žarište u tonzilama. Kod takvih situacija samo tonzilektomija (operativno odstranjivanje mandula) može pomoći. Preporučujem detaljan otorinolaringološki pregled i odluku o daljnjoj terapiji.

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

>>Proćelavost se ne može spriječiti

>>'Koristim kortikosteroidni sprej za nos i nos mi sada stalno krvari'

Komentara 2

KO
kojesta
22:03 06.02.2015.

za prvu pomoc, dobar beta glucan - za pocetak 2 x dnevno, kasnije 1. jasam betal glucanom rijesila cronicni bronhitis sa kasljem i do pola godine. jedan dr mi je nudio antibiotike, drugi dr. je bulaznio o refluxu, na koncucu sam ko dr. hittich-a narucila imunintenz (beta glucan, za ca 140.- kn), i ozdravila. vec 3 godine nemam bronchitis, tu i tamo mala prehlada, osim toga za imunitet vrlo je preporucljiv dobar (ne zivot. porijekla) D vitamin i to vece doze 2-4 dnevno.

KO
kojesta
13:52 07.02.2015.

nakupina sluzi dokazuje da organizam ima podosta stetnih stvari kojih se mora rijesiti, dakle izvrsiti i detoksikaciju organizma, pocam od crijeva, pri tome je vazno jedno vrijeme izbjegavati hranu zivot. porijekla, posebice mlijeko, ono naime uslajmljuje organizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije