Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vječito pitanje

Uzrokuju li ratne video igrice agresiju kod djece i mladih? Novo istraživanje dalo odgovor

shutterstock
28.07.2020.
u 07:00

Novo istraživanje provedeno na Novom Zelandu dalo je odgovor roditeljima.

Godinama se već raspravlja o tome mogu li video igrice u kojima je tema rat i koje su pune oružja djecu učiniti nasilnima, pa su istraživači s Massey Sveučilišta na Novom Zelandu odlučili to istražiti i konačno dati svim roditeljima, profesorima i odraslima odgovor.

Tim je prikupio podatke od 28 istraživanja koja su promatrala sve ukupno 21 000 mladih ljudi koji igraju igrice. Svi podaci doveli su ih do zaključka da video igrice ne mogu djecu pretvoriti u agresivne i nasilne ljude kasnije. 

Kakvo prijateljstvo: Dvogodišnjak se svaku noć iskrada iz kreveta kako bi na podu spavao sa psom!

Glavni autor istraživanja, Aaron Drummond objasnio je za LADBible: "Istraživanja provedena kroz nekoliko godina nisu pokazala nikakvu poveznicu između igrica s agresivnim sadržajem i agresijom kod mladih."

Iako se o ovoj temi i dalje žestoko raspravlja, mnogi su roditelji sada malo mirniji.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
Oblivion
08:40 28.07.2020.

Da mi je znati kakve su to igrice igrali Turci, Švabe, Mongoli kroz povijest??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije