Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Uživajte, ali ipak pripazite: Nekoliko savjeta kako ne pretjerati s hranom za Uskrs!

Shutterstock
29.03.2024.
u 16:30

Ipak, zapamtite da je važno moći opustiti se i uživati s vašom obitelji i prijateljima

Kada je riječ o onim razdobljima u godini poput Božića, Uskrsa ili nekih obiteljskih svečanosti, pretjerano uživanje u hrani može biti vrlo lako, a svjesno jedenje može samo tako nestati sa svim nevjerojatnim ponudama na stolu. Uskrs koji je pred nama, često je vrijeme u kojem ima puno kolača, torti, ali i slane hrane, što je sve moguć izlazak izvan naše rutine, piše Wildsoul Wellness. 

Vrlo je važno upamtiti da ova vremena nisu norma i da je u redu moći se opustiti, uživati ​​u životu i ne opterećivati ​​se zbog toga. Češće je ono što radite izvan tih svečanosti i događaja ono što može dovesti do debljanja, nezdrave prehrane i općenitog stanja gdje se osjećate loše i nemotivirano. Dakle, ukoliko želite uživati i opustiti se, ali ipak ne pretjerati s preobilnim obrocima, donosimo vam nekoliko trikova koji bi vam u tome mogli pomoći.

VEZANI ČLANCI:

Pametan doručak: Kad prođe doručak, teško ćete više kontrolirati što će se pojaviti na blagdanskom stolu. Stoga za svoje kasnije dobro, pametno doručkujte. Zeleni kašasti sok bit će odličan izbor. U blender stavite bananu, 300 ml vode, 100 g šumskog voća, 2-3 lista špinata, 1 žlicu smeđeg šećera i miksajte 2-3 minute.

Pijte puno vode: Narežite kriškice limuna i ubacite ih u svaku čašu vode koju ćete piti tijekom dana. To će pomoći jetri u eliminaciji toksina, ali će i ubrzati vašu probavu; dvije stvari koje su potrebne za vrijeme blagdana. Također, kad god možete, radije birajte vodu nego gazirana pića ili sokove s previše šećera.

Tanjur pun povrća: Unatoč izobilju blagdanskog stola i prije nego krenete na slatku košaru s čokoladnim jajima, pobrinite se da na vašem tanjuru osim kuhane šunke i jaja ima dovoljno povrća. Mladi luk, zelena salata, rotkvica, miješane salate – radije pretjerajte s prilozima, nego s ostalim što slijedi.

GALERIJA:  Konzumiranje ovih slastica prije odlaska u krevet može vam pomoći da bolje spavate! 

1/4

Imajte na umu porcije: Bez obzira na prilike, vaš tanjur bi trebao biti podijeljen na polovicu koja će biti rezervirana za povrće, četvrtinu koja je namijenjena ugljikohidratima i četvrtinu za proteine. Ukoliko baš morate, umjesto vode konzumirajte vino, nikako ne pivo.

Slatki i dizani kolači na kraju: Nakon dobrog i zasitnog zelenog doručka, puno tekućine i velike porcije povrća, jednostavno nećete moći pretjerati s konzumacijom slatkih i dizanih kolača. Na kraju se možete počastiti i čašom nekog manje zdravog napitka ili vama najdražom poslasticom.

VEZANI ČLANCI: 

Krećite se više: Produženi vikend savršeno je vrijeme da uključite tjelesnu aktivnost u svoj dan i pobrinite se da često ustanete i krećete se što će vam pomoći u održavanju metabolizma, povećati razinu energije, podržati probavu i sagorjeti dodatne kalorije koje ste možda i pojeli. Za vikend najavljuju iznimno lijepo i toplo vrijeme, tako da nemate izgovora da se barem malo ne prošećete po svježem zraku. 

 

Nemojte se ljutiti na sebe ako ipak posustanete: Ako pojedete malo više čokolade ili pretjerate s hranom općenito, to nije razlog da se ljutite na sebe ili odustanete. Ostanite usredotočeni na širu sliku i bit ćete dobro.

Danas se obilježava Veliki petak: Znate li kakvi su običaji na današnji dan?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije