Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za blagdanski stol

PRIPREME ZA USKRS: Isprobajte recept za tradicionalni uskršnji kruh!

Shutterstock
29.03.2024.
u 10:30

Oduševit ćete cijelu obitelj

Pinca je tradicionalni kruh koji se za Uskrs priprema diljem hrvatskih domova, a on se onda nosi na blagoslov u crkvu zajedno s drugom blagdanskom hranom. 

Delicija bez koje je Uskrs nezamisliv pripravlja se diljem svijeta, a mi vam donosimo recept koji će uljepšati svaki uskršnji doručak, piše Food&Mood. 

VEZANI ČLANCI:

Sastojci: 

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  •  20 g svježeg kvasca
  • 1,5 dl mlijeka
  • 1 vanilin šećera
  • 0,3 dl ruma
  • prstohvat soli
  • naribana korica jednog limuna
  • 0,3 dl ulja 
  • 3 žumanca
  • 200 g maslaca
  • 10 g oraha
  • 20 g badema
  • 20 g grožđica

Priprema: Kvasac umiješati u toplo mlijeko, dodati malo šećera i brašna. Preostalo brašno prosijati, a u ostatku mlijeka razmutiti jaja. U tu smjesu dodati dignuti kvasac i ostale sastojke te dobro zamijesiti. Tijesto staviti u zdjelu, prekriti i ostaviti da se diže najmanje pola sata. Oblikovati kuglu, premazati je mlijekom, posuti grožđicama, nasjeckanim bademima i orasima. Peći 30 minuta na 150 stupnjeva.

Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije