Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIHVAĆANJE SEBE

'Uvijek sam prakticirala siguran seks, ali već 8 godina imam spolnu bolest'

Getty Images
04.10.2019.
u 20:31

Posljednjih 8 godina živi sa spolnom bolešću i vjeruje kako nikada neće pronaći nekoga tko će ju voljeti.

- Uvijek sam prakticirala siguran seks, ali prije osam godina dobila sam genitalni herpes. Nakon dijagnoze, moj svijet se srušio i ja sam ostala s muškarcem od kojeg sam ga i dobila jer sam mislila da me nitko drugi neće željeti - započela je nesretna djevojka svoju priču koju na portalu The Guardian.

Objasnila je i kako ima lakši tip herpesa kojeg nije jednostavno prenositi dalje. Ako partner već ima herpes na usni, gotovo je i nemoguće ponovno dobiti virus seksualnim putem, kazala je te nadodala kako bi je ovo trebalo utješiti što i čini sve dok ne upozna nekog novog. Kaže kako u tom slučaju njeno racionalno razmišljanje odlazi kroz prozor. Na početku svake nove veze postane anksiozna i boji se odbijanja.

Ponekad partnerima objasni kako ima herpes simplex tip 1, ali ne otkriva lokaciju. Ovim putem smatra kako je ispunila svoju pravnu dužnost bez sramote. Oni tada najčešće misle kako govori o herpesu na usni i spomenu kako i oni imaju isti problem. Tada joj je lakše jer zna da već imaju virus u sebi i ne postoji rizik za njih. 

- Ali tajna me ubija, ne mogu se opustiti. Svaki puta kada se seksamo postajem nervozna i moja anksioznost postane neizdrživa - kaže zaražena djevojka.

- Mrzim to što ne prihvaćam sebe dovoljno da mislim kako me netko želi. Svoju vrijednost poistovjećujem s nekoliko herpesa na usni kojih dobijem kroz godinu - nastavila je.

Za kraj svoje ispovijesti ispričala je kako je odlučila da će svakoj novoj vezi pristupati potpuno otvoreno i odmah od početka priznati svoju bolest. Dijelom radi partnera, a dijelom radi vlastitog mentalnog zdravlja. 

Ljubavne savjete potražili smo kod kumica na placu:


 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
22:17 04.10.2019.

😂😂😂 Neka si ga ti dobila... Nece niko tebi govoriti da je to prenosivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije